V župných školách ukončí ročník viac ako 24-tisíc žiakov, cez prázdniny prebehne modernizácia škôl


Foto: V župných školách ukončí ročník viac ako 24-tisíc žiakov, cez prázdniny prebehne modernizácia škôl Foto: TS ŽSK

Už v piatok 30. júna 2017 si viac ako 24-tisíc žiakov 59 stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinskej župy prevezme koncoročné vysvedčenia, čím slávnostne ukončia školský rok 2016/2017. Do školských lavíc sa študenti vrátia po viac ako dvojmesačnej prestávke dňa 4. septembra. Zaujímavosťou je, že do nasledujúceho ročníka nastúpi viac žiakov.

„Školský rok sa končí aj pre 4 890 maturantov z nášho kraja. V budúcom roku očakávame, že do našich stredných škôl nastúpi viac ako 5 100 prvákov,“ uviedla riaditeľka odboru školstva a športu ŽSK Eva Rovňanová. Významne vzrásť by mal podľa jej slov aj počet študentov zapojených do systému duálneho vzdelávania, ten je v aktuálne končiacom školskom roku na čísle 294 žiakov. V budúcom roku by malo ísť až o 688 študentov.

V Žiline sa zrekonštruuje Stredná zdravotnícka škola a Spojená škola na Rosinskej ceste


Zatiaľčo žiaci a pedagógovia budú počas leta načerpávať nové sily, viaceré objekty škôl, ktorých je Žilinský samosprávny kraj zriaďovateľom, čaká obnova. Modernizácia priestorov v podobe zateplenia či výmeny okien by sa mala udiať tak, aby v septembri mohli prísť žiaci do vynovených priestorov. Rekonštrukciu začali napríklad už v Strednej zdravotníckej škole v Žiline.

Aktuálne sa pracuje na oprave strechy a zateplení, do budúcna počíta župa s komplexnou obnovou školskej kuchyne a jedálne. Podobné novinky čakajú Spojenú školu na Rosinskej ceste v Žiline, kde už sa takisto pripravuje investícia do obnovy školskej kuchyne a zateplení spojovacej chodby medzi internátnou časťou a učebňami.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS ŽSK