23. ročník Staromestských slávností má bohatý sprievodný program, nechýba deň detí a oslava titulu


Foto: 23. ročník Staromestských slávností má bohatý sprievodný program, nechýba deň detí a oslava titulu Foto: TS Mesto Žilina

Už od štvrtka 25. mája do do soboty 27. mája 2017 sa na pódiách na Mariánskom a Hlinkovom námestí v Žiline predstaví množstvo umelcov, ktorí predvedú rôzne hudobné žánre. Kultúrne podujatie, ktoré sa koná pod záštitou primátora Žiliny Igora Chomu, prinesie aj tento rok do ulíc mesta množstvo zábavy, hudby, remesiel i viaceré sprievodné podujatia.

Žilinčania sa okrem hudobných koncertov môžu tešiť na sprievodný program v podobe rôznych podujatí. Medzi nimi nechýba Rozprávkový deň detí, XXII. Slávnostná akadémia Zboru Žilincov, súťaže „Poznaj svoje mesto“ a „Žilina – moje mesto“ či oslavy majstrovského titulu MŠK Žilina (v sobotu 27. mája) spojené s autogramiádou športovcov (Námestie Andreja Hlinku, štvrtok 25. mája).

Návštevníci sa môžu pristaviť aj pri stánkoch s občerstvením, dobrotami a rôznymi suvenírmi pre malých aj veľkých.



Podujatie podporila Nadácia Kia Motors Slovakia, mesto Žilina v spolupráci s agentúrou TOPFEST pripravili bohatý program, v ktorom sa predstavia folklórne súbory, vychutnať si budete môcť čaro veľkých bigbendov, zaznie jazz i balkánske rytmy. Svoju činnosť predstavia obyvateľom mesta aj materské školy, základné umelecké školy, centrum voľného času a senior kluby. Nebudú chýbať tradičné trhy ľudovo-umeleckých remesiel.

„Všetkých návštevníkov čaká opäť jedinečný program a verím, že si v ňom každá generácia nájde to, čo obľubuje. Zároveň srdečne pozývam všetkých Žilinčanov na toto obľúbené kultúrne podujatie, ktoré má v našom meste dlhoročnú tradíciu. Staromestské slávnosti budeme zodpovedne pripravovať a organizovať aj v budúcnosti,“ uviedol primátor Igor Choma.



Partneri: Pivo Frambor, pivovar ČERNÁ HORA, Mestské divadlo Žilina, Zbor Žilincov, Centrum voľného času Žilina, spoločnosť SEVAK, a.s., Reming Consult, Microcomp, Ag Foil, Ferona a ďalší.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina