Druhý protikorupčný pochod študentov prebehne možno aj v Žiline!


Foto: Druhý protikorupčný pochod študentov prebehne možno aj v Žiline! Foto: ilustračné

Organizátori Veľkého študentského protikorupčného pochodu - stredoškoláci Dávid Straka a Karolína Farská - ohlásili druhý pochod krátko po tom, ako vláda odignorovala ich požiadavky, medzi ktorými vyzývali na odchod ministra vnútra Roberta Kaliňáka zo Smeru, policajného prezidenta Tibora Gašpara a špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika.

Druhý protest sa presunie aj do iných miest, protestovať by sa malo okrem Bratislavy aj v Prešove či práve Žiline. Ak by nakoniec v Žiline protest neprebehol, budú sa v rovnaký deň zbierať aspoň podpisy pod petíciu. „V ostatných krajských mestách sa budú v daný deň zbierať podpisy na petíciu, ktorú sme pripravili,” uviedla študentka Karolína Farská, ktorá protesty organizuje spolu s Dávidom Strakom. Cieľom je vyzbierať 100 000 podpisov.



Kaliňák z funkcie neodíde, podľa vlastných slov má viac priaznivcov ako odporcov. „Každý dostane nejaké množstvo hlasov vo voľbách a tie, ktoré nedostanete, sú proti vám. To je súčasť demokracie,” uviedol na margo výzvy študentov minister vnútra Róbert Kaliňák. Rovnako šéf polície Tibor Gašpar odmietol odchod z funkcie.

Na prvom proteste sa podľa odhadov zúčastnilo viac ako 6-tisíc protestujúcich, k rečníkom na pódiu z radov študentov sa pridali aj herci Maroš Kramár a Ján Greššo, ktorí hrali vo filme Únos. Na pódiu vystúpila aj matka zavraždeného Róberta Remiáša - Anna Remiášová či organizátor festivalu Pohoda Michal Kaščák.

Na pódiu sa objavila a rečnila aj Žilinčanka Zuzana Hlávková, ktorá poukázala na podozrivé zákazky na Ministerstve zahraničných vecí a európskych záležitostí SR v súvislosti so slovenským predsedníctvom v rámci Európskej únie.



Bližšie podrobnosti zatiaľ nie sú známe, po ich spresnení budeme o pochode alebo zbere podpisov pod petíciu informovať v samostatnom článku.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu