25-ročný Boris a 22-ročná Dominika sú obvinení z krádeží, ktoré mali spáchať v Žiline a v Martine


Foto: 25-ročný Boris a 22-ročná Dominika sú obvinení z krádeží, ktoré mali spáchať v Žiline a v Martine
Galéria: 4 fotky
Foto: KRPZ Žilina

Žilinskí a martinskí kriminalisti dôslednou operatívno-pátracou činnosťou a aj na základe zverejnenia pátrania po totožnosti neznámych osôb odhalili podozrivých z majetkovej trestnej činnosti.

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Martine obvinil 22-ročnú Dominiku a 25-ročného Borisa (obaja zo Žiliny) zo zločinu krádeže v spolupáchateľstve v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody. Obvinení mali 18. marca 2017 v dopoludňajších hodinách vojsť do bytového domu v Martine. Následne sa mali vlámať do chodby a z jej priestoru mali odcudziť potraviny, elektrické náradie, ruksaky a aj šperky zo žltého kovu. Uvedeným konaním vznikla škoda v doposiaľ presne nezistenej výške.

Mladík má na svedomí aj inú krádež

25-ročný Boris čelí aj ďalšiemu obvineniu zo zločinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody. Obvinený mal 16. marca 2017 v Žiline preliezť oplotenie rodinného domu a z priestoru hospodárskej budovy mal odcudziť motorovú pílu v hodnote 500.-€. Počas vyšetrovania bola odcudzená píla zaistená a po vykonaní potrebných úkonov bude vrátená oprávnenej osobe. 

„Žilinský vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na vzatie obvineného muža do väzby. Ten bol akceptovaný a obvinený muž je stíhaný väzobne. Obvinená žena je stíhaná na slobode. Obom obvineným hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na tri roky až 10 rokov,“ uviedol žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KRPZ Žilina