Neodohraté derby v Martine skontumovali 5:0 v prospech MsHK Žilina


Foto: Neodohraté derby v Martine skontumovali 5:0 v prospech MsHK Žilina

Riadiaci orgán Tipsportligy, organizácia Pro-Hokej, rozhodol, že neodohratý zápas 50.kola MHC Martin vs. MsHK Žilina je skontumovaný v prospech Vlkov, a to výsledkom 5:0. Zápas sa mal odohrať 3. marca 2017, pre slabý kamerový systém ho však delegát zrušil. Vzájomný zápas bol v súvislosti s incidentom v Žiline prvýkrát označený ako rizikový.

Okresné riaditeľstvo policajného zboru v Martine oznámilo mestu Martin, že v súvislosti s incidentom, ktorý sa udial počas a po poslednom zápase ZA vs MT, označuje zápas 3.marca 2017 MT vs ZA ako rizikový

Napriek tomu, že žilinský klub nepožiadal o rezerváciu lístkov pre fanúšikov hostí, v deň zápasu vyhodnotil technik kamerový systém za nevyhovujúci. Bezpečnostný prvok bol pritom pripravený špeciálne pre prémiovo rizikový derby zápas, na odporúčanie policajného technika však zástupca mesta Martin, po vzájomnom stretnutí aj za účasti delegáta a zástupcov klubov, zakázal odohrať rizikový zápas za daných okolností.

Riešenie sporu akceptuje aj martinský klub. „Oceňujem korektný prístup a reálny záujem nájsť riešenie ako odohrať rizikový zápas v náhradnom termíne. Musím ale uznať, že kontumácia zápasu v tejto situácii ostala bohužiaľ jediné možné riešenie,“ uviedol Michal Taliga z MHC Martin.

Závery kontumácie zobral na vedomie aj žilinský klub, ktorý sa v maximálnej možnej miere snaží koncetrovať na prichádzajúce play-off. Účasť v ňom si zabezpečili žilinskí hokejisti už pred niekoľkými kolami. „Pevne verím, že všetky problémy ohľadom rizikových zápasov už máme za sebou a môžeme sa stopercentne sústrediť na play off. Rozhodnutie riadiaceho organu rešpektujem,“ spresnil Imre Valášek.


Lintner si uvedomuje zaostalú infraštruktúru bezpečnostných systémov, verí, že podobných rozhodnutí bude čo najmenej. „Kedže Pro-Hokej nemá žiadny dosah na označenie akéhokoľvek zápasu za rizikový, vyzýva zodpovedné orgány, aby čo najcitlivejšie vyhodnocovali rizikovosť hokejových zápasov, lebo súčasná infraštruktúra nás výrazne limituje pri napĺňaní zákonných podmienok pre organizovanie rizikových zápasov. Bezpečnosť našich fanúšikov je nám však samozrejme prvoradá,“ uviedol na margo nariadenia policajného technika Richard Lintner.

Ako dodal, snažili sa nájsť aj náhradný termín, v ktorom by sa dal neodohratý zápas dohrať. „Prvoradý záujem riadiaceho orgánu ligy je odohrať, či dohrať, čo najväčší počet problémových zápasov, avšak v tomto prípade z viacerých dôvodov neexistovalo iné riešenie ako kontumácia v prospech hosťujúceho tímu,“ uzavrel šéf spoločnosti Pro-Hokej.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu