Na Polome zostalo uviaznuté osobné auto


Foto: Na Polome zostalo uviaznuté osobné auto
Galéria: 2 fotky

Kuriózna fotografia, ktorú zverejnil jeden z používateľov v skupine dopravného servisu, na sociálnej sieti Facebook, získala behom niekoľkých minút rôzne reakcie. Niektorí ľudia zostali nahnevaní na vodiča, ktorý sa s osobným autom vybral na neďaleký Polom aj napriek zákazu, iných zasa fotografia pobavila. 

Polom je vrch v pohorí Lúčanská Malá Fatra, nad obcou Stráňavy, 10 km východne od Žiliny. Z ďaleka pozornosť pútajúci vrch na SZ okraji Malej Fatry je poznačený masívnou ťažbou vápenca, okrem iného pre vápenku v neďalekom Varíne. 

Na spomínaný vrch je zakázaný vjazd autom, no rampa, ktorá zabraňuje vstupu na lesnú cestu, býva často otvorená. Počas celého roka chodí na vrchol množstvo ľudí, ktorí si vychutnávajú krásny výhľad na Žilinu a okolie. Na lesnej ceste možno stretnúť chodcov ale aj cyklistov, či v zime dokonca bežkárov.

V posledných rokoch sa však zvyšuje aj počet áut, ktoré sa snažia dostať až na samý vrch. Niektoré z nich zostanú rovnako, ako v tomto prípade, zapadnuté na ceste a ich vodiči sú odkázaní na pomoc druhých. V letných mesiacoch je výjazd bezproblémový.

Naši čitatelia nás tiež niekoľko krát upozornili na pohyb vozidiel, ktoré prešli cez otvorenú závoru a tú následne niekto zamkol. Vodiči potom museli počkať na správcu a políciu, ktorá im udelila pokutu. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu