Od 11.12.2016 dochádza k zmenám cestovných poriadkov SAD v Žilinskom kraji


Foto: Od 11.12.2016 dochádza k zmenám cestovných poriadkov SAD v Žilinskom kraji Foto: ilustračné

Slovenská autobusová doprava Žilina (SAD Žilina) informovala na svojej webstránke o zmenách cestovného poriadku v Žilinskom kraji. Zmeny vstúpia do platnosti dňom 11.decembra 2016 a týkajú sa cestovných poriadkov na linkách v regiónoch Žilina, Martin, Čadca, Bytča a Kysucké Nové Mesto.

Zmeny vychádzajú z dátumu zmien grafikonu železničnej dopravy. Väčšina zmien súvisí s prípojmi na vlakové spojenia a návozom zamestnancov do práce. Ostatné zmeny sa týkajú menších úprav časov podľa dopravnej situácie na jednotlivých linkách. Celkovo bolo vykonaných 296 zmien a to z dôvodu, že decembrový termín zmien je hlavný termín, kedy sa vykonávajú najväčšie úpravy v cestovných poriadkoch.

Pozitívom sú podľa SAD Žilina zmeny, kedy vytváraním nových spojov spoločnosť vychádza v ústrety cestujúcim, ktorým končí pracovná doba o 21:00 hod., prevažne sa to týka zamestnancov a návštevníkov obchodných centier. Spoločnosť už v minulosti zaviedla spoje o 21:30 hod. zo Žiliny a tieto od 11.12 rozširuje o spoj v smere na Rajec. Celkovo tieto spoje o 21.30 hod. môžu využiť cestujúci zo Žiliny do Bytče, Kysuckého Nového Mesta, Terchovej, Strečna a Višňového.

Ostatné zmeny tvoria reálne požiadavky od obecných úradov, prípojov, zmeny vedenia spojov, vytváraním nových spojov a následnou úpravou alebo nahradením spojov, ktoré z prevádzkových dôvodov stratili opodstatnenie.

Všetky zmeny cestovných poriadkov nájdete podrobne rozpísané na stránke: http://www.sadza.sk/aktualita/331-dna-11-12-2016-dochadza-k-zmenam-cestovnych-poriadkov-na-primestskej-autobusovej-doprave-v-zilinskom-kraji-/


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu