Žilinčania sa chystajú privítať Zuzanu Hlávkovú k vlaku, príde domov na víkend


Foto: Žilinčania sa chystajú privítať Zuzanu Hlávkovú k vlaku, príde domov na víkend

Desiatky Žilinčanov sa dnes rozhodli ísť na železničnú stanicu v Žiline a privítať 26-ročnú Žilinčanku, ktorá upozornila na podozrivé nakladanie s verejnými prostriedkami na Ministerstve zahraničných vecí a európskych záležitostí. Gestom chcú prejaviť vďaku za odvahu, ktorú ukázala pri oznámení týchto skutočností médiám.

„Zuzana príde na víkend domov do Žiliny. Poďme ju privítať k vlaku a ukázať, že má našu podporu, že sme jej vďační za odvahu a že rovnako ako ona veríme ideálom a hodnotám. Jej vlak príde dnes o 18.41 na žilinskú stanicu a tam sa stretneme. Podáme si ruky a to je všetko. Malý happening. Zuzana je naša kamoška. Urobila odvážnu a čestnú vec,“ uvádzajú organizátori v udalosti.

Na privítanie mladej Slovenky, ktorá po návrate zo štúdia v zahraničí pracovala na ministerstve v pozícii štátny radca, pozývajú aj ostatných Žilinčanov. Jej vlak má mať príchod, so započítaním aktuálneho meškania 15 minút, dnes krátko pred siedmou hodinou.

„Ukázala, že je o čo bojovať a že je to potrebné. A že sa to dá robiť slušne. Sme jej za to veľmi vďační a už od začiatku tejto kauzy cítime potrebu jej osobne poďakovať, vyjadriť podporu. V týchto dňoch čelí veľkému tlaku a tak sa chceme za ňu, aspoň symbolicky, postaviť. Ak cítite, že konanie Zuzany Hlávkovej je dôležité a sympatické ako my, príďte ju s nami privítať v Žiline. Jednoducho a ľudsky. Ako keď chodíte čakať k vlaku svojho blízkeho, ktorý sa vracia na víkend domov,“ dodali organizátori akcie.

Akciu organizujú spolu Artforum a Stanica Žilina-Zariečie.

Chcete osobne poďakovať Zuzke Hlávkovej za jej statočnosť? Poďte s nami, ideme ju čakať k vlaku a pozdraviť. Vlak domov…

Posted by Stanica Žilina-Záriečie on 2. december 2016

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu