VIDEO: Tento muž sa pohybuje po firmách a kradne. Pozor, má pri sebe nôž!


Foto: VIDEO: Tento muž sa pohybuje po firmách a kradne. Pozor, má pri sebe nôž!

Ozvali sa nám až traja čitatelia, ktorí nás poprosili o zverejnenie videozáznamu a fotografií neznámeho muža. Ten sa pohyboval v priestoroch ich firiem. V jednej z firiem mal odcudziť finančnú hotovosť, v ďalšej peňaženku s dokladmi a peniazmi a v priestoroch tretej firmy sa mu podarilo dostať do budovy cez dvere, ktoré boli zatvorené bez možnosti otvorenia z vonku. Pri tom, ako sa pohyboval po budove ho prichytila majiteľka firmy. Muž sa správal zvláštne a snažil sa komunikovať po česky.

Muž v obleku úradoval najskôr v Považskej Bystrici

Tam sa mal dostať do kancelárie jednej z firiem a odcudziť finančnú hotovosť vo výške zhruba 150 eur. V tomto prípade mal mať pri sebe aj nôž a preto môže byť nebezpečný.

„Som zamestnankyňou stavebnej firmy v PB. V piatok 23.9.2016, v čase obedňajšej prestávky cca 12:30 hod. vnikol k nám do budovy neznámy muž. Keďže mám kanceláriu hneď pri vchodových dverách, cez sklo som ho videla prejsť. Zastavil sa pri informatívnej tabuli, myslím, še pozeral plán budovy. Myslela som si, že ide, do druhej firmy, ktorá je u nás v podnájme, tak som tomu nevenovala pozornosť. On však pokračoval na poschodie a to som zistila, až keď bolo po všetkom. Bol v čiernom obleku, na pohľad veľmi nepríjemný, divne sa správal,“ opisuje svoju skúsenosť žena z Považskej Bystrice.

Keď šla do kuchynky na poschodie, zistila to, čo nemala. Zo schodov videla, že dvere na ekonomickom úseku boli vykopnuté a ako ohnivá čiara odtiaľ vybehol tento neznámy muž. Najskôr tvrdil, že tam bol niečo zaniesť, potom, že na toaletách, ktoré sú úplne inde. V ruke držal pravdepodobne nôž. Žena preto začala kričať na kolegu, ten ju však nepočul a pán v obleku sa dal na útek. Okrem vykopnutých dverí zničil zásuvky v príručných skrinkách a odcudzil z nich peniaze, ktoré tam boli uzamknuté. Kanceláriu nechal v obrovskom neporiadku.

„Viem, že sme neboli jediní a preto dúfam, že táto správa pomôže, kým napácha ďalšie zlo. Jeho správanie bolo veľmi čudné a až teraz si po všetkom uvedomujem, čo sa mohlo stať, nebyť toho, že nezakričím na kolegu. Mám za to, že to muža vyplašilo. Je určite nebezpečný, mňa len odsotil na schodoch, ale nie vždy to musí takto skončiť,“ dodáva žena z firmy.

Neskôr ho pristihli v priestoroch žilinskej firmy

„Zasielam vám foto a nahrávky neznámeho muža, ktorý sa pohyboval v priestoroch našej budovy. Viac krát počas dňa, minulý štvrtok, v čase asi 16:15 hod. Sám si otvoril dvere, ktoré boli zabuchnuté. Nič neodcudzil a bol mnou vyprevadený z budovy. Tvrdil, že dvere boli otvorené, čo je výmysel. Pokúšal sa rozprávať po česky a na otázku, čo potrebuje, odpovedal, že zháňa dáky pánsky odev pre seba (sme výrobná firma dámskej módy),“ napísala čitateľka.


Zachytili ho aj kamery v Sučanoch

Dostali sme informácie aj od ďalšej osoby, ktorá má s mužom v obleku skúsenosť. Tento krát sa ale pohyboval v obci Sučany, kde sa mu podarilo odcudziť súkromný majetok.

„Zdravím, mohli by ste pomôcť s pátraním po mužovi, ktorý ukradol včera peňaženku z kabelky, priamo v kancelárii v Pizza Pub Orea v Sučanoch? Týždeň dozadu vykradol kanceláriu v Považskej Bystrici a 23.septembra sa vlámal v Žiline do priestorov jednej firmy,“ napísal druhý z čitateľov, ktorý nám tiež poskytol záznamy z kamier.

Na internete ho ľudia už poznajú

Po sociálnej sieti Facebook sa rozbehla pátracia akcia po neznámom mužovi. Ten sa pohybuje náhodne po strednom Slovensku a za bieleho dňa sa pokúša dostať do firiem. Tam zrejme hľadá peniaze, alebo iný hodnotný majetok. Príspevky ľudia zdieľajú na svojich súkromných profiloch a na základe fotografií sa pokúšajú zistiť totožnosť páchateľa.

„Nie ste prví, u koho bol kradnúť. Bol aj u mojej známej na firme a aj u mojej mamy, kde sa vlámal a ukradol finančnú hotovosť. Tiež poškodil niekoľko dverí a napadol moju mamu. Toto mu už nemôže prejsť. Všetci máme jeho fotky a videá z kamier,“ píše ďalší zo svedkov, ktorý má skúsenosť s páchateľom.

Ak ste muža na záznamoch, alebo fotografiách spoznali, môžete kontaktovať políciu na bezplatnom čísle 158.  Zdieľajte túto správu ďalej a upozornite svojich známych a blízkych.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu