42-ročná turistka mala ťažkosti pri zdolávaní Ferraty HZS, záchranári jej pomohli lanami


Foto: 42-ročná turistka mala ťažkosti pri zdolávaní Ferraty HZS, záchranári jej pomohli lanami Foto: ilustračné - turiec.com

Dnes 14.8.2016 bola Horská záchranná služba privolaná k turistke, ktorá mala ťažkosti pri zdolávaní Ferraty HZS v Martinských holiach. 42-ročná turistka zo Slovenska putovala po trase B, ktorá je z dvoch trás ľahšia (existuje ešte variant C - ťažšia trasa). Krátko po požiadaní sa na miesto dostavili záchranári, ktorí jej pomohli zísť do bezpečia za využitia lanovej techniky.

“V popoludňajších hodinách dňa 14.8.2016 boli záchranári HZS požiadaní o pomoc pre 42-ročnú turistku, ktorá mala ťažkosti pri zdolávaní časti B Ferraty HZS na Martinské hole. Záchranári HZS turistku po príchode na miesto zaistili a následne ju aj za pomoci lanovej techniky odprevadili do bezpečia,” uvádzajú horskí záchranári na svojom webe.

Ferrata HZS bola na Martinských holiach otvorená pred takmer tromi rokmi

Ferratu HZS oficiálne otvorili pred takmer tromi rokmi, presnejšie dňa 7.9.2013, pričom má dva varianty - ľahší B a ťažší C. Ferrata HZS kopíruje Pivovarský potok, jej spodnú časť sprístupnili turistom dňa 21.6.2014.

“Z číreho nadšenia a entuziazmu odpracovali členovia Skialp klubu Kriváň a Horskej záchrannej služby spolu so svojimi kamarátmi stovky hodín v ťažkom a nebezpečnom teréne, bez nároku na odmenu aby vybudovali turistický chodník krásnym a doposiaľ nepoznaným kútom prírody pod Martinskými hoľami,” uvádza video z otvorenia prvej časti Ferraty HZS.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Horská záchranná služba - hzs.sk