František Salinger by sa mohol dostať na slobodu, súdny znalec spochybnil verziu svedka


Foto: František Salinger by sa mohol dostať na slobodu, súdny znalec spochybnil verziu svedka Foto: ilustračné - tvnoviny.sk
Údajný žilinský boss podsvetia František Salinger by sa po tom, ako ho pred Vianocami Krajský súd v Žiline oslobodil spod obžaloby, mohol dostať na slobodu. Dôvodom pre rozhodnutie na sklonku minulého roka bola krivá výpoveď svedka. Vo štvrtok sa Salinger spolu s bratom Pavlom postavil pred senát Okresného súdu v Žiline. Pojednávanie prebehlo vo veci vraždy Milana Lichého, ktorý mal byť bielym koňom.

Súdny znalec spochybnil výpoveď svedka

Nové svetlo do prípadu vniesol súdny znalec, ktorý spochybnil verziu udalostí svedka, podľa ktorého bratia František a Pavol Salingerovci zavraždili Lichého sekerou. Podľa popisu sa mal skutok stať tak, že obvinení mali tupou časťou sekery udierať Lichého do hlavy nad vykopaným hrobom. Následkom tohto konania zavraždený zomrel, súdny znalec však verziu spochybnil - podľa jeho zistení zomrel Lichý po tom, ako ho niekto opakovane bodol ostrým predmetom. To sa zhoduje s výpoveďou Salingera, ktorý uvádza, že Lichý bol zavraždený dýkou.

Nový čas poukázal aj na fakt, že Salinger si v súčasnosti odpykáva trest za ekonomickú trestnú činnosť, pričom mu nikdy nebola dokázaná násilná trestná činnosť. Naopak, v týchto prípadoch bol vždy zatiaľ oslobodený.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu