Turista sa pošmykol na mokrom chodníku vo Veľkej Fatre, pomáhali mu horskí záchranári


Foto: Turista sa pošmykol na mokrom chodníku vo Veľkej Fatre, pomáhali mu horskí záchranári Foto: Horská záchranná služba

Horské trasy a daždivé počasie sú kombináciou, na ktorú doplatili už mnohí skúsení aj neskúsení turisti. Blatistý povrch chodníkov môže byť často šmykľavý, čím sa výrazne zvyšuje riziko pádu alebo zranenia. Práve pošmyknutie bolo dôvodom včerajšieho zásahu horských záchranárov, o ktorom informovali na svojom oficiálnom webe.

Horská záchranná služba dostala v pondelok 22. augusta žiadosť o pomoc pre slovenského turistu, ktorý zostupoval z vrchu Lysec v centrálnej časti pohoria Veľká Fatra. Muž sa v podvečerných hodinách pošmykol na mokrom, blatistom chodníku, pričom si poranil nohu v oblasti členku.

Záchranári mu po príchode namiesto poskytli neodkladnú zdravotnú starostlivosť a následne ho pomocou nosidiel UT2000 a lanovej techniky transportovali k terénnemu vozidlu, s ktorým potom pokračovali do nemocnice v Martine, kde sa podrobil odborným vyšetreniam,“ uviedla Horská záchranná služba.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu