Pri kontrole mládeže v žilinských podnikoch odhalili policajti neplnoleté osoby pod vplyvom alkoholu


Foto: Pri kontrole mládeže v žilinských podnikoch odhalili policajti neplnoleté osoby pod vplyvom alkoholu Foto: Ilustračné/pixabay.com

Policajná akcia policajtov v Žiline a Mestskej polície v Žiline odhalila počas nočných hodín 12 neplnoletých osôb pod vplyvom alkoholu. Dychovej skúške sa podrobilo celkovo 87 mladistvých, ktorých polícia našla vo viacerých podnikoch či verejných miestach.

Najvyššiu hodnotu alkoholu v dychu namerali len sedemnásťročnému dievčaťu. Vo vydychovanom vzduchu jej namerali 1,65 promile alkoholu v dychu. Nad jedno promile nafúkali aj ďalšie štyri mladistvé osoby.

Preventívno-bezpečnostná akcia sa zameriavala „najmä na dodržiavanie zákazu predaja a podávania alkoholických nápojov osobám mladším ako 18 rokov, kontrolu dodržiavania verejného poriadku, pátranie po omamných a psychotropných látkach, pátranie po hľadaných a nezvestných osobách a veciach pochádzajúcich z trestnej činnosti,” uviedla polícia v príspevku na sociálnej sieti.

Podnikom, ktoré poskytli mladistvým osobám alkohol, boli uložené pokuty a všetky prípady budú zároveň oznámené na príslušnom úrade. Polícia vopred upozorňuje, že podobné kontroly v rámci Žilinského kraja budú naďalej prebiehať v nepravidelných intervaloch.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu