FOTO: V Bytči sa uskutočnila prehliadka historických vozidiel Veterán Tour Manín 2022


FOTO: V Bytči sa uskutočnila prehliadka historických vozidiel Veterán Tour Manín 2022
Galéria: 12 fotiek
Foto: Facebook/Zdenka Svrčková

V sobotu 18. júna 2022 sa v popoludňajších hodinách zaplnilo námestie v Bytči desiatkami unikátnych historických vozidiel. V centre mesta sa uskutočnil XVI. ročník prehliadky historických vozidiel Veterán Tour Manín 2022.

Podujatie pripravil Klub historických vozidiel Považie a vďaka nemu mohli obyvatelia Bytče, Považskej Bystrice, Púchova a okolitých obcí počas celej soboty obdivovať viac než päťdesiat jedinečných veteránov.

„Zraz všetkých zúčastnených je tradične v rekreačnom zariadení Podjavorník v obci Papradno, odkiaľ sme tento rok absolvovali trasu cez Považskú Bystricu, Domanižu, Pružinu, Púchov, Nimnicu, Manínsku Tiesňavu, Plevník, Bytču, Vstupne a Brvnište“ priblížil pre mesto Bytča člen vedenia Klubu historických vozidiel Považie Michal Blaško.


Návštevníci mohli vidieť osobné, nákladné aj vojenské vozidlá. Oceneným vozidlom sa tento rok stal anglický Dailer 5 Hp, ročník 1933, ktorého majiteľom je Tomáš Štúsek z Ostravy. Ide o šesťvalcovú verziu s objemom 2 000 cm3. Zaujímavý je aj tým, že má prevodovku s predvoľbami rýchlosti, najväčšia rýchlosť je 65 km/hod.

História zrazov historických vozidiel na Považí je úzko spojená s existenciou Klubu historických vozidiel Považie. Ten vznikol v roku 2007 a k dnešnému dňu má 22 členov – majiteľov historických motocyklov, osobných a nákladných vozidiel, ale aj historických vojenských automobilov.

Všetky fotografie z podujatia Veterán Tour Manín 2022 si môžete pozrieť na stránke mesta na sociálnej sieti.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu