FOTO: Opitý vodič kamiónu havaroval pri Ružomberku, jeho vozidlo skončilo prevrátené mimo cesty


FOTO: Opitý vodič kamiónu havaroval pri Ružomberku, jeho vozidlo skončilo prevrátené mimo cesty
Galéria: 5 fotiek
Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Polícia vyšetruje nehodu, ktorú spôsobil opitý vodič nákladného motorového vozidla na ceste prvej triedy pred obcou Likavka v okrese Ružomberok. Pri dopravnej nehode našťastie neboli okrem vodiča kamiónu žiadni ďalší účastníci, prevrátené vozidlo však na dlhšiu dobu obmedzilo plynulosť premávky.

K nehode došlo vo štvrtok 9. júna v skorých ranných hodinách, kedy 48-ročný vodič smeroval s nákladným autom značky Scania z Dolného Kubína do Ružomberku. Nákladné vozidlo s návesom prešlo pred obcou Likavka z doposiaľ neznámeho dôvodu cez opačný jazdný pruh mimo cesty, kde sa prevrátilo na pravý bok.

Keďže bol kamión naplnený dreveným materiálom, po jeho prevrátení sa náklad rozsypal po vozovke, čím vytvoril prekážku v jednom jazdnom smere. Privolaní policajti preto počas odstraňovania a dokumentovania nehody smerovali dopravu do voľného pruhu.


Vodič nákladného vozidla pri dychovej skúške na alkohol nafúkal až 1,08 promile. Záchranné zložky ho transportovali na ošetrenie do nemocnice.

„Policajti mu obmedzili osobnú slobodu a zadržali vodičský preukaz. V predmetnej veci prebieha vyšetrovanie vo veci trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,“ uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Radko Moravčík.

Polícia opakovane žiada vodičov, aby si za volant nesadali po požití alkoholu ani inej omamnej látky. Ohrozujú tým nie len seba, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky. „Každý by mal začať od seba, teda uvedomiť si, že kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie,“ zdôrazňuje polícia.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu