V Žiline pribúdajú podnety na nebezpečné kanalizačné poklopy, tie ohrozujú motoristov aj cyklistov


Foto: V Žiline pribúdajú podnety na nebezpečné kanalizačné poklopy, tie ohrozujú motoristov aj cyklistov Foto: Odkaz pre starostu

Obyvatelia Žiliny začínajú v posledných týždňoch upozorňovať samosprávu na nebezpečné kanalizačné poklopy. Tie totiž ohrozujú nielen automobily ale predstavujú nebezpečenstvo predovšetkým pre cyklistov. Prepadnuté či poškodené poklopy trápia účastníkov cestnej premávky takmer v každej mestskej časti.

Niektoré sú v takom stave, že pri náraze bicyklom môžu spôsobiť vážny úraz. V prípade osobného auta hrozí defekt, ohnutie disku či v horšom prípade poškodenie nápravy. Vzhľadom na rastúci záujem o cyklodopravu v meste aj neustále zahusťovanie ulíc autami by mali podobné miesta ubúdať. 

Na časť problematických lokalít poukázali obyvatelia mesta prostredníctvom stránky odkazprestarostu.sk. Väčšina je v správe žilinskej radnice, ktorá sa vyjadrila, že podnety eviduje, prípadne ich zaradí do poradia opráv. V minulých rokoch však riešenie niektorých aj menších podnetov trvalo mesiace prípadne roky. 


Z minulosti sú známe aj prípady, kedy bol kanalizačný poklop opravený nevhodne. Jedným z takýchto bola aj križovatka ulíc Osiková a Centrálna na sídlisku Solinky. Po ukončení prác zostal prepadnutý výrazne pod úroveň vozovky.

Opravu vtedy považovali mnohí za nevhodnú, čo neskôr potvrdila aj prvá búrka. Približne týždeň od realizácie sa na mieste opäť objavili pracovníci, ktorí predmetnú časť sfrézovali a upadnuté miesto vyrovnali.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu