AKTUÁLNE: Pri Vrútkach došlo k nehode na železničnej trati, blokovaná je aj cesta prvej triedy


Foto: AKTUÁLNE: Pri Vrútkach došlo k nehode na železničnej trati, blokovaná je aj cesta prvej triedy
Galéria: 6 fotiek
Foto: Facebook/Michal Vozárik

V úseku železničnej trate Varín - Vrútky bola prerušená vlaková doprava z dôvodu nehodovej udalosti. Predpokladané meškanie vlakov je viac ako 90 minút.

Na ceste prvej triedy I/18 sa v smere do Žiliny nachádza množstvo záchranárskych vozidiel, premávka je obmedzená.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) informovala, že aktuálne zabezpečuje náhradnú dopravu.

Aktualizácia 19:45 hod.

Na ceste prvej triedy pristál záchranársky vrtuľník. Úsek je momentálne neprejazdný. Podľa predbežných informácií došlo k zrážke dvoch vlakov, zraniť sa malo niekoľko desiatok osôb. Na miesto mieri aj minister dopravy Andrej Doležal.

„Žiadame vodičov aby na ceste 1/18 za Vrútkami v smere na Žilinu vytvorili záchranársku uličku pre vozidlá IZS, ktorá zasahujú pri železničnej nehode pred Vrútkami okr. Martin. Cesta 1/18 za Vrútkami v smere na Žilinu je momentálne neprejazdná obojsmerne,“ uvádza operačné stredisko polície.

Aktualizácia 20:05 hod.

Na mieste udalosti zasahuje 21 profesionálov z Martina, Žiliny, Trenčína, zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a z Bánoviec nad Bebravou a dobrovoľní hasiči z DHZO Sučany, Lipovec, Martin - Priekopa. Na mieste sa nachádzajú aj dva evakuačné autobusy HaZZ, v ktorých cestujúci nájdu dočasné útočisko. Celkovo zasahuje 11 vozidiel záchrannej zdravotnej služby

Aktualizácia 20:12 hod.

K nehode došlo na trati v smere zo Žiliny do Vrútok. Rušeň narazil do odstaveného osobného vlaku. Na mieste momentálne zasahujú všetky záchranné zložky.


Aktualizácia 20:30 hod.

Cesta pod Strečnom je úplne uzavretá – odklon je zabezpečený cez Kraľovany a Terchovú. Na obchádzke sa tvoria rozsiahle kolóny.

Aktualizácia 20:57 hod.

Polícia informuje vodičov, že obchádzková trasa cez Zázrivú a Terchovú  je preťažená a stojí sa v kolónach. Vodičov žiada o trpezlivosť, nakoľko cesta pod Strečnom je naďalej uzavretá pre zasahovanie pri vlakovej železničnej nehode.

Aktualizácia 21:05 hod.

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský smeruje na miesto nehody a následne do nemocnice. Štátna tajomníčka Lenka Dunajová Družkovská telefonovala s riaditeľmi nemocníc v Martine a Žiline, ktorí potvrdili, že situáciu so zranenými zvládajú a všetkým je poskytovaná potrebná zdravotná starostlivosť. Zároveň aj ona smeruje do nemocnice v Žiline. 

Aktualizácia 22:18 hod.

Premávka na ceste I/18 za Vrútkami smer Žilina bola spustená v polovičnom profile, púšťaná je striedavo. Križovatka Košická v Žiline je plne prejazdná, diaľnica D1 Turany - Dubná Skala bude otvorená od 22:30 hod.

Aktualizácia 23:00 hod.

Aktualizácia 4. 6. 2022





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu