Žilinskí colníci našli počas kontroly vo vlaku drogy. Služobný pes ich vyňuchal v batožine cestujúceho


Foto: Žilinskí colníci našli počas kontroly vo vlaku drogy. Služobný pes ich vyňuchal v batožine cestujúceho

Žilinskí príslušníci finančnej správy spolu s príslušníkmi oddelenia sprevádzania vlakov OŽP PPZ vykonávali kontrolu vo vlaku, počas ktorej vyňuchal služobný pes Brit drogy.

„Do plánovanej súčinnostnej kontrolnej akcie zameranej na kontrolu tovaru, dokladov a plnenie si zákonných povinností v železničnej doprave bol zaradený aj služobný pes vycvičený na vyhľadávanie alkoholu a omamných a psychotropných látok,“ vysvetľujú colníci.

Zelená sušená rastlina sa nachádzala v batožine cestujúceho, ktorý cestoval v rýchliku na trase Žilina smer Turčianske Teplice. Sušina, ktorej presné zloženie bude vyhodnotené expertízou, patrila 29-ročnému mužovi z Handlovej. Colníci predpokladajú, že ide o marihuanu.

Cestujúcehoj aj s tovarom preto odovzdali na ďalšie procesné úkony vyšetrovateľovi PZ. „Od začiatku roka eviduje Colný úrad Žilina 9 nálezov omamných a psychotropných látok, ktoré osoby nelegálne prepravovali v dopravných prostriedkoch alebo boli odoslané z tretích krajín v poštových zásielkach,“ dodávajú na záver colníci.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu