Policajti v Žilinskom kraji na cestách okrem alkoholu riešia aj technický stav vozidla či používanie mobilu za volantom


Foto: Policajti v Žilinskom kraji na cestách okrem alkoholu riešia aj technický stav vozidla či používanie mobilu za volantom Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

V období od 13. do 15. mája 2022 polícia v Žilinskom kraji zaznamenala celkom 358 priestupkov na cestách. Najčastejším priestupkom bolo opäť prekročenie rýchlosti, ktorého sa dopustila takmer polovica zastavených vodičov. 

Policajti riešili aj 21 osôb, ktoré riskovali svoje zdravie a životy tým, že neboli riadne pripútané. Za zlý technický stav vozidla uložili deväť pokút a priestupku sa rovnako dopustili aj štyria vodiči, ktorí sa počas jazdy venovali viac mobilu, ako volantu.

Pozitívny výsledok vykonanej dychovej skúšky na prítomnosť alkoholu zistili policajné hliadky u deviatich vodičov motorových vozidiel, z toho päť prípadov bolo nad 1 ‰. Kontrolám sa nevyhli ani nemotoroví účastníci, pozitívnu dychovú skúšku namerali aj štyrom cyklistom.  

Polícia opätovne apeluje na vodičov, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke, nepreceňovali svoje schopnosti a dodržiavali dopravné predpisy.

V nasledujúcich dňoch budú opäť zvýšené policajné kontroly na cestách. Polícia kladie dôraz najmä na šoférovanie pod vplyvom alkoholu, rýchlu jazdu a používanie mobilu za volantom.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu