Predposledná májová nedeľa bude v Múzeu liptovskej dediny v Pribyline venovaná ovčiarom a pastierom


Foto: Predposledná májová nedeľa bude v Múzeu liptovskej dediny v Pribyline venovaná ovčiarom a pastierom Foto: Facebook/Liptovské múzeum

Múzeum liptovskej dediny Pribylina pozýva všetkých nadšencov slovenskej histórie, tradícií a zvykov na Ovčiarsku nedeľu. Hlavnou témou podujatia bude ovčiarska a pastierska kultúra, návštevníci sa môžu tešiť na rôzne ukážky tradičných zvykov, krstenie knihy a ľudovú hudbu.

Ovčiarom a pastierom bude v skanzene venovaná nedeľa 22. mája. Program začne o 10:00 hod. ráno a bude trvať až do 14:30 hod. popoludní. Návštevníci sa budú môcť počas týchto hodín presvedčiť, ako sa v minulosti vyrábali tradičné hudobné nástroje či pastiersky riad.

„Ukážeme vám ako sa vyrábala pastierska čierna košeľa či rôzne výrobky z ovčieho mlieka. Uvedieme do života novú knihu Západné Tatry. Veľká kniha o Tatrách Oravy a Liptova, ktorú napísal kolektív autorov a vydal Žilinský samosprávny kraj,“ sľubuje pozvánka na podujatie na sociálnej sieti.

Akciou bude návštevníkov sprevádzať hudba zo slovenských dolín a vŕškov, ktorú zahrajú rôzni sólisti a folklórne súbory Priechoďan a Kriváň. Predstaví sa aj detský folklórny súbor Cindruška.

Miesto: Múzeum liptovskej dediny Pribylina
Dátum: 22.05.2022 - 10:00    14:30



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu