Wings for Life World Run: Beh, ktorý financuje výskum liečby poranení miechy sa bude konať aj v Žiline


Foto: Wings for Life World Run: Beh, ktorý financuje výskum liečby poranení miechy sa bude konať aj v Žiline Foto: www.wingsforlifeworldrun.com

Wings for Life World Run sa vracia so svojou deviatou edíciou. Každý, kto sa postaví na štart, vybehne do boja nie len za seba, ale aj za druhých - toto charitatívne podujatie už deviaty rok financuje výskum liečby poranení miechy. 

Všetky vstupné poplatky putujú priamo na nadáciu Wings For Life, ktorej misiou je vyliečiť ľudí, ktorí utrpeli poranenie miechy chrbtice. Zatiaľ sa doň zapojilo takmer 900 000 účastníkov zo 195 krajín, ktorí spolu nabehali viac ako sedem miliónov kilometrov a vyzbierali viac ako 30 miliónov eur. 

Podujatie tento odkaz buduje už od roku 2014 a podľa organizátorov sa  hnutie nezastaví, pokiaľ sa liek nenájde. 

Wings for Life World Run 2022 sa tento rok koná 8. mája 2022 o 13:00. Plánovaný App run v meste Žilina je pripravený, bežci sa stretnú už tradične v Parku Budatínskeho hradu. Ak niekomu plánované podujatie v Žiline nevyhovuje, môže pomocou aplikácie Wings for Life World Run App bežať individuálne kdekoľvek bude chcieť.  

„Náš softvér vyvíjame už päť rokov, takže virtuálny beh pre nás nie je žiadnou novinkou,“ hovorí športový riaditeľ podujatia a olypijský medailista Colin Jackson. Prepojenie aplikácie so sociálnymi sieťami udrží súťažiacich v spojení s ostatnými bežcami a audio sprievodca ich bude informovať, zabávať a motivovať v reálnom čase. 


Oprášiť svoje tenisky môže každý od začiatočníkov až po profesionálnych športovcov. Štartové pole na Wings For Life World Run je každý rok pestré, mnohí majú na sebe kostýmy, niektorí slnečné okuliare, niektorí zimné rukavice, ale hlavne má každý na tvári úsmev.

Taktiež nejde o obyčajný beh, podujatie je jedinečné v tom, že sa cieľová čiara pohybuje. „Volá sa Catcher Car (stíhacie auto) a 30 minút po tom, čo odštartuješ spolu s ďalšími účastníkmi v ten istý čas (nech už bežíte kdekoľvek na svete), ťa auto začne naháňať. Postupne pridáva a kde ťa predbehne, tam sa tvoj beh končí,” vysvetľujú organizátori podujatia. Posledný, kto mu dokáže unikať, sa stáva svetovým šampiónom. 

 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu