Hádzanárky zo Žiliny postúpili do bojov o majsterky Slovenska


Foto: Hádzanárky zo Žiliny postúpili do bojov o majsterky Slovenska Foto: www.hadzanazilina.sk

Staršie žiačky z hádzanárskeho klubu Slovan Malá Fatra bojovali v sobotu 30. apríla na pôde TJ Baník Lehota pod Vtáčnikom o postup na Majstrovstvá Slovenska. 

Druhé miesto zo súťaže im do súbojov priraďuje 2 body. Víťazný AS Trenčín A získal 3 body a postupujúca Lehota jeden bod. 

Dievčatá zabojujú o finálový turnaj v dvoch semifinálových turnajoch, na ktorých sa stretnú s prvými troma tímami zo spoločnej súťaže Košického a Prešovského kraja. Prvý turnaj sa odohrá v Trebišove pravdepodobne 14. mája a druhý v Trenčíne 28. mája.  

Dievčatá na zápasy cestovali s rešpektom, keďže sa hralo na vonkajšom tartanovom ihrisku a tiež aj so súperom ašpirujúcim na druhé miesto v konečnom poradí tímov súťaže Žilinského a Trenčianskeho kraja. 

V prvom zápase nastúpili proti Bánovciam a hoci sa na začiatku trochu trápili,  postupne prevzali kontrolu nad zápasom a úspešne ho dohrali až do konca. Na ihrisku sa v druhom polčase prestriedali všetky dievčatá, aby si základná zostava oddýchla pred druhým dôležitým zápasom.  

V druhom zápase nastúpili proti Lehote a zodpovedným výkonom v obrane opäť krásne kontrolovali zápas. V útočnej fáze vyskúšali viaceré herné kombinácie i systémy a dievčatá sa prestriedali na rôznych postoch. Výborný výkon v bráne podala v oboch zápasoch Terezka. 


Výsledky:

TJ Sokol Bánovce n/B : SMF-HK Žilina 12:17 (7:13)

Zostava a góly: Matisová T. - Mikulovská J. 1, Bartková M. 9, Benedigová V. 3, Mistríková E. 2, Tardová T., Šubjaková A. 2, Hlušková L., Tučeková I., Tardová Ta., Jurkovičová D., Juríková A.

TJ Baník Lehota p/V. : SMF-HK Žilina 17:24 (9:15)

Zostava a góly: Matisová T. - Mikulovská J. 5, Bartková M. 7, Benedigová V. 3, Mistríková E. 1, Tardová T. 4, Šubjaková A. 4, Hlušková L., Tučeková I., Tardová Ta., Jurkovičová D., Juríková A. 1

Trénerky: R. Bartková, K. Holbojová Vedúci: M. Jasenka



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu