Detská ortopédia v Žiline kúpila nové nočné stolíky z darovaných 2 percent z dane. Personálu zefektívnia prácu


Foto: Detská ortopédia v Žiline kúpila nové nočné stolíky z darovaných 2 percent z dane. Personálu zefektívnia prácu Foto: Fakultná nemocncia s poliklinikou Žilina

Oddelenie detskej ortopédie vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline vymenilo na izbách staré plechové stolíky a nahradilo ich 20 modernými. 

Nový praktickejší nábytok za 7-tisíc eur zakúpilo oddelenie vďaka podpore zamestnancov, ich rodinných príslušníkov, pacientov a partnerov oddelenia prostredníctvom výťažku z 2 percent z dane darovaných cez Nadáciu Spoločne pre región.

Podľa vedúcej sestry detskej ortopédie Evy Nemčekovej sú nové nočné stolíky použiteľné obojstranne, vďaka čomu sa ľahkým otočením prispôsobia potrebám pacienta.


Výrazne nám zjednodušili manipuláciu v rámci izby, čistenie, údržbu a aj podmienky stravovania. Pri typoch zranení, ktoré u nás máme, je veľkým benefitom najmä výklopná jedálenská doska,“ priblížila Nemčeková.

V posledných rokoch prešlo oddelenie aj rekonštrukciou izieb spolu s operačnou sálou, kde nemocnica zakúpila nový operačný stôl. 

Okrem toho vymenila aj všetky lôžka v ambulantnej časti a zakúpila nový sonografický prístroj.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu