V nedeľu 8. mája z Rajeckej Lesnej odštartujú horské preteky Endorfun trail, bežci účasťou pomôžu Ukrajine


Foto: V nedeľu 8. mája z Rajeckej Lesnej odštartujú horské preteky Endorfun trail, bežci účasťou pomôžu Ukrajine Foto: Ilustračné foto/pixabay.com

Deviaty ročník obľúbených horských pretekov Endorfun trail - Deň víťazstva sa bude aj tentokrát konať 8. mája na Chate Žiar v obci Rajecká Lesná. Tento radostný festival potu, krvi, medveďov a otlakov, ako ho prezentujú organizátori, bude zároveň slúžiť ako benefičná akcia. Vyzbierané finančné prostriedky zo vstupeniek budú odovzdané organizácii Post Bellum a použité na pomoc Ukrajine.

Pretek Endorfun trail je pripomienkou ukončenia druhej svetovej vojny, preto je každoročne organizovaný práve v Deň víťazstva nad fašizmom. Zúčastniť sa ho môžu ženy aj muži v každom veku. Súťažiť môžete v kategóriách Klasik aj Ultra do 19 rokov, od 20 do 39 rokov, od 40 do 49 rokov a nad 50 rokov.

„Bežci vyštartujú z Fačkovského sedla a zmerajú si sily na tratiach vedúcich cez najkrajší vrchol lúčanskej Malej Fatry - Kľak (1352 m.n.m.). Najdlhšia 22 km trať má prevýšenie viac ako 1268 výškových metrov. O proviant na hrebeni sa starajú dobrovoľníci a o bezpečnosť bežcov profesionálni záchranári zo známej organizácie K9 Dlhé Pole,“ informoval riaditeľ pretekov Marek Kubinec.

Jednotlivé kategórie pretekov sa otvoria iba v prípade, ak sa do nich prihlási aspoň 5 bežcov. Na presné meranie času budú slúžiť čipy, ktoré dostanú pretekári, v kombinácii s elektronickou časomierou. Pre tých najmenších je pripravený detský beh a rôzne atrakcie organizované agentúrou Wachumba. Pred vyhlásením výsledkov pretekov zahrá svoj improvizovaný koncert skupina Para.

„Očakávajte krásne scenérie, fajn ľudí a príjemný dojazd s programom pre deti i dospelých a na záver horský anplagét koncert chalanov z kapely Para. Tešíme sa na vaše otázky, rady, pripomienky,“ uvádzajú organizátori Endorfun trail v popise udalosti na sociálnej sieti.

Program podujatia je nasledovný:

8:00 – 9:15 Registrácia na trasy - Klasik, Ultra

9:30     Odchod autobusov na Fačkovské sedlo

10:00 Štart Klasik, Ultra


Fačkovské sedlo, parkovisko

Cieľ všetkých pretekov je na Chate Žiar v Rajeckej Lesnej.

14:00 Tombola pre súťažiacich i návštevníkov

15:00 Koncert PARA unplugged

16:00 Vyhlásenie výsledkov a odovzdanie cien

Cena štartovného pre jedného bežca je 25 eur a je potrebné ho uhradiť do štvrtku 5. mája na účet organizátorov, prípadne v hotovosti pri registrácii na preteky. Akcia sa bude konať za každého počasia, pokiaľ to neohrozí bezpečnosť bežcov.

Číslo účtu na zapletenie štartovného:

SK68 0900 0000 0051 5601 3118 | SLSP | Marek Kubinec

Viac informácii o udalosti nájdete v pripravenom online dokumente. V prípade akýchkoľvek otázok ohľadom pretekov môžete kontaktovať riaditeľa Mareka Kubinca na telefónnom čísle 0903 310 387 alebo emailovej adrese ziar@chataziar.sk. Otvorená je aj online registrácia.


Miesto: Chata Žiar, Rajecká Lesná
Dátum: 08.05.2022 - 08:00    16:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu