Na Žilinskej univerzite sa bude diskutovať o odlive mozgov. Hosťami sú úspešní zakladatelia firiem v kraji


Foto: Na Žilinskej univerzite sa bude diskutovať o odlive mozgov. Hosťami sú úspešní zakladatelia firiem v kraji Foto: ilustračné/Pexels

Žilinský samosprávny kraj v spolupráci so Žilinskou univerzitou v Žiline pozýva podujatie s názvom Odliv mozgov a talentov je fenomén, ktorý chceme zmeniť! 

Diskusia sa uskutoční na Fakulte riadenia a informatiky v Žiline v utorok 3. mája o 13.00 hod. Streamovať sa bude aj online.

Svoje podnikateľské príbehy tu predstavia absolventi Žilinskej univerzity Tomáš Lodňan a Michal Hradil, ktorí založili úspešné firmy v Žilinskom kraji. 

Tomáš Lodňan vybudoval spoločnosť GoodRequest, kde sa s tímom dizajnérov, vývojarov a manažérov venuje vývoju mobilných aplikácií, webových riešení a digitálnemu dizajnu. 


Medzi partnerov firmy patrí napríklad Tatra banka, Forbes, SZF, KIA, BENU, ZSE Drive, alebo NAY. 

Michal Hradil je zakladateľom technologickej spoločnosti Hyperia, so sídlom v Žiline, ktorá vznikla v roku 2013. Tvorí vlastné globálne online projekty v oblastiach financií, nakupovania a varenia.

Služby spoločnosti využije vyše pol miliardy používateľov ročne vo viac než 40 krajinách. V tíme spoločnosti pracuje 110 profesionálov z rôznych kútov Slovenska.

Za svoj zdravý rast získali ocenenie Diamanty slovenského biznisu aj špeciálne ocenenie ako inovatívna firma roka 2021 na Slovensku.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu