V obci Višňové našli v rodinnom dome dve osoby bez známok života, interiér mal známky nedávneho požiaru


Foto: V obci Višňové našli v rodinnom dome dve osoby bez známok života, interiér mal známky nedávneho požiaru Foto: ilustračné

V stredu 20. apríla krátko pred siedmou hodinou večer zasahovali v obci Višňové pri Žiline všetky záchranné zložky. Dôvodom bol nález dvoch osôb bez známok života v rodinnom dome. Na mieste boli ako prví žilinskí policajti, ktorí si prostredníctvom operačného strediska vyžiadali pomoc hasičov.

Ich súčinnosť bola potrebná pri umožnení vstupu do objektu, nakoľko boli zamknuté vchodové dvere. Hasiči z hasičskej stanice v Žiline po príchode zistili, že je poškodené okno z prednej strany. Za účasti policajnej hliadky tak cez neho vykonali vstup do objektu pomocou rebríka.

Osoby nájdené v rodinnom dome boli 45-ročný muž a 67-ročná žena. Privolaní zdravotníci už len skonštatovali ich smrť. Prípadom sa zaoberá žilinská polícia, ktorá si k nemu privolala aj svojich kolegov kriminalistov.


„V objekte boli nájdené známky nedávneho požiaru a dve osoby bez známok života. Na miesto sa dostavila záchranná zdravotná služba s lekárom, ktorý konštatoval exitus u oboch osôb. K udalosti bol privolaný obhliadajúci lekár a zisťovateľ príčin vzniku požiarov,“ potvrdil Michal Kypus z Krajského riaditeľstva HaZZ v Žiline.

Zasahujúci hasiči prehľadali celý objekt, pričom nenašli žiadne známky horenia ani ďalšie osoby. Po dohode s políciou svoj zásah ukončili a vrátili sa späť na stanicu. Celkovo zasahovalo 5 hasičov s dvomi kusmi techniky.

„Obhliadajúci lekár predbežne vylúčil cudzie zavinenie a s cieľom zistenia presnej príčiny smrti nájdených osôb nariadil pitvu. V súvislosti s touto udalosťou poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Žilina – okolie začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ dodala k prípadu žilinská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu