Kandidátom na primátora Martina bude Michal Uherčík zo SaS. Podľa Sulíka je najvhodnejším kandidátom pre mesto


Foto: Kandidátom na primátora Martina bude Michal Uherčík zo SaS. Podľa Sulíka je najvhodnejším kandidátom pre mesto Foto: Facebook/Michal Uherčík

Ako kandidát na primátora Martina sa za stranu SaS postaví v najbližších komunálnych voľbách Michal Uherčík. Jeho kandidatúru oznámil v utorok 5. apríla na tlačovej konferencii v Martine predseda SaS Richard Sulík. 

Martin bude podľa Sulíka najväčším mestom, v ktorom bude mať strana kandidáta v komunálnych voľbách. Kampaň za desaťtisíce eur má hradiť strana. 

Uherčík je zakladajúcim členom SaS. Bol pracovitý člen, ktorý veľa nerozprával, ale dalo sa na neho vždy spoľahnúť. Myslím si, že je najvhodnejším kandidátom pre mesto Martin. Toto je prvýkrát za 12 rokov, keď sa uchádza o nejakú významnú funkciu, a urobíme všetko pre to, aby bol vo voľbách úspešný,” zdôvodnil Sulík výber Uherčíka. 


Uherčík uviedol, že sa uchádza o post primátora, pretože sa už nemôže pozerať, ako mesto chradne. 

Program, ktorý predstaví postupne rozpracováva a má obsahovať jedenásť oblastí rozvoja.

Ako mestský poslanec Uherčík očakával, že bude postačujúce prichádzať s nápadmi a inšpiráciami. „Že budeme o nápadoch a riešeniach konštruktívne diskutovať a budeme hľadať riešenia pre ľudí. Napriek enormnej snahe sa to nedarí. V mestskom zastupiteľstve sa namiesto hľadania dobrých riešení pre občanov Martina utápame v malosti a osobných záujmoch. A mesto upadá. Urobím všetko pre to, aby sa Martin zasa stal mestom, o ktorom sa píše v pozitívnom duchu, a aby sme mohli byť na Martin hrdí,” zdôraznil.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu