V Liptovskom Hrádku horel byt na prízemí, pri požiari bola zranená jedna osoba


Foto: V Liptovskom Hrádku horel byt na prízemí, pri požiari bola zranená jedna osoba Foto: KR HaZZ v Žiline

V stredu 30. marca došlo v skorých ranných hodinách z doposiaľ neznámych príčin k požiaru bytu v Liptovskom Hrádku, ktorý je súčasťou okresu Liptovský Mikuláš. Pri požiari zasahovali hasiči, policajti aj záchranári, zranená bola jedna osoba.

Požiar bytu na prízemí bytového domu situovaného na Belanskej ulici bol nahlásený Krajskému operačnému stredisku Hasičského a záchranného zboru v Žiline približne o 6:15 hod. Na miesto boli okamžite vyslaní hasiči z dvoch blízkych staníc, v Liptovskom Hrádku a Liptovskom Mikuláši. Zásahu sa zúčastnilo 12 profesionálnych požiarnikov s 5 kusmi techniky, pričom používali autonómne dýchacie prístroje.

Oheň, ktorý vypukol v byte na prízemí spôsobil zadymenie spoločného schodiska. Z horiaceho bytu boli pomocou rebríka zachránené dve osoby, jedna bola zranená. Na miesto bola privolaná aj policajná hliadka, ktorá prehľadala ostatné byty a nebytové priestory.

Hasiči evakuovali zo zasiahnutého bytu dve osoby cez balkón pomocou rebríka a odovzdali do opatery Záchrannej zdravotnej službe,“ uviedol Michal Kypus, hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline.


Hasičom sa podarilo ohnisko požiaru lokalizovať do 20 minút od začiatku zásahu, s ohňom ale bojovali viac než dve hodiny. Požiar bol úplne zlikvidovaný krátko po 9:00 hod. ráno. Momentálne nie je jasné, z akého dôvodu začalo v byte horieť.

„K požiaru bol privolaný zisťovateľ príčin vzniku požiaru. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania,“ dodal hovorca Michal Kypus.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu