Už druhý workout park otvorený, prebehne aj tréning na Mariánskom námestí


Foto: Už druhý workout park otvorený, prebehne aj tréning na Mariánskom námestí
Galéria: 2 fotky
Foto: TS Mesto Žilina

Fenomén workout sa rozširuje po celom Slovensku a inak tomu nie je ani v Žiline. Zásluhu na tom majú zástupcovia z občianskeho združenia Workout Team Žilina, ktorí dnes spolu s primátorom Igorom Chomom otvorili už druhý workout park v Žiline. Parkom na Solinkách na Borovej ulici tak mesto Žilina vyjadruje podporu aktívnej mládeži, ktorá chce čas tráviť plnohodnotne a na čerstvom vzduchu.

Financovalo mesto, EÚ aj sponzor

Náklady na výstavbu parku na Borovej ulici dosiahli 2 200 eur. “Celkové náklady na vybudovanie druhého workout parku v Žiline boli 2 200 eur, na ktorých sa mesto Žilina podieľalo sumou 1 200 eur, a to z grantu „Cesta mládeže k zdravému životnému štýlu“. Z fondov Európskej únie bolo na vybudovanie predmetného parku vyčlenených 800 eur a 200 eur na revitalizáciu asfaltového ihriska, ktoré je v blízkosti parku poskytol sponzor,” uvádza sa v tlačovej správe mesta Žilina.

„Opäť oceňujem iniciatívu a kreativitu žilinskej mládeže, ktorá prišla s návrhom vybudovať druhý workout park v našom meste. Mesto aj teraz podporilo tento dobrý projekt, pretože bude slúžiť pre zdravú aktivitu našej mládeže. Pevne verím, že v budúcnosti sa po ďalších rokovaniach medzi mestom, Žilinským mládežníckym parlamentom a cvičenia chtivými nadšencami v Žiline vybudujú ďalšie workout parky,“ uviedol primátor mesta Žilina Igor Choma, ktorý bol aj prijatý do Workout Teamu Žilina. Na znak členstva mu „workouťáci“ venovali tričko s logom tímu.

Park je zadarmo a pre každého

Druhý žilinský workout park tvorí komplex statických cvičebných komponentov, ktoré budú slúžiť všetkým záujemcom o športové aktivity a umožnia im zacvičiť v parku na čerstvom vzduchu. Tento typ cvičenia je v súčasnosti obľúbený a podobné parky sa stávajú súčasťou mnohých miest na Slovensku. Cvičenie pod šírym nebom je zadarmo a je dostupné pre každého. Ak by ste boli svedkami devastovania majetku, či už workout parku alebo iného, neodkladne kontaktujte Mestskú políciu Žilina na známom telefónom čísle 159.

Verejný tréning na Mariánskom námestí

Zároveň s otvorením pozýva Workout Team Žilina dnes 26. júna 2015 všetkých nadšencov na tréning s „workouťákmi“, ktorý bude o 21.00 hod. na Mariánskom námestí v Žiline. Tréning sa bude niesť v duchu “piatkový večer sa dá tráviť aj INAK”. Všetky potrebné informácie nájdete na udalosti - https://www.facebook.com/events/878001778902775/




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu