Chcete zažiť nočný závod na bežkách? Príďte 5. februára do Veľkých Karlovíc!


Foto: Chcete zažiť nočný závod na bežkách? Príďte 5. februára do Veľkých Karlovíc!
Galéria: 6 fotiek

Namazať bežky, nasadiť čelovku a hor sa do nočnej stopy! Užite si jedinečnú atmosféru nočného závodu na bežkách vo Veľkých Karloviciach, ktoré sa nachádzajú len pár kilometrov za českou hranicou. V sobotu 5. februára sa tu uskutoční prvá akcia tohtoročného 10. ročníka seriálu DATART VALACHY TOUR – bežkársky závod Nočná stopa Valachy.

Registrujte sa včas na www.valachytour.cz a príďte si to naplno úžiť. A pokojne aj s deťmi. Nočná stopa Valachy totiž nie je určená len dospelým športovcom. Ešte pred zotmením, o 16:00 hod., akciu odštartujú závody detí.

Tí najmenší do 6 rokov súťažia len v behu, starší už intervalovo na bežkách na trasách od 700 metrov až po 2,7 kilometra. A v cieli sa môže každý tešiť na sladkú odmenu v podobe perníkovej medaile. O 18:00 hod. odštartuje závod dospelých, ktorí sa na trať v tmavom horskom údolí vydajú taktiež intervalovo, v rozostupoch 10 sekúnd. Vybrať si môžete z dvoch trás: jeden okruh dlhý 7,5 km, alebo dva okruhy v celkovej dĺžke 15 km.

Podmienkou účasti je čelovka a pretekári musia spĺňať aktuálne platné opatrenia pre účasť na športových podujatiach tj. doložiť certifikát o očkovaní alebo prekonanom covide. Pri deťoch od 12 do 18 rokov platí aj PCR test, mladšie deti sa nemusia preukazovať žiadnym dokladom. Pozor: tieto podmienky sa však môžu meniť, sledujte preto aktuálne informácie na stránkach pretekov.

Počas závodu bude pre účastníkov dostupný stánok ponúkajúci servis lyží a rovnako aj požičovňa bežiek Yoko či stánok s lyžiarskym oblečením Kilpi. Večer sa môžete tešiť na laserovú svetelnú show. Celý závod bude zaznamenávaný štyrmi kamerami a vysielaný naživo prostredníctvom internetu a tiež na veľkoplošnej obrazovke priamo na mieste. Na svoje si preto prídete nielen ako súťažiaci ale aj ako fanúšik a divák.

Seriál DATART VALACHY TOUR, usporiadaný rezortom Valachy Veľké Karlovice, zahŕňa celkovo štyri preteky v rôznych disciplínach a rôznych ročných obdobiach. Počas roka sa bude konať závod horských bicyklov triatlon Valachy man a závod v terénnom behu. Všetky akcie sú bodovo prepojené a na záver sú vyhlásení absolútni víťazi nielen v kategórii dospelých, ale aj detí a športových klubov.

„Do tohtoročného jubilejného ročníka vstupujeme s novým titulárnym partnerom, ktorým sa stal elektro predajca DATART. Vďaka podpore DATARTu môžeme v situácii, keď iné športové akcie neprečkali covidové obdobie, nielen pokračovať v usporiadaní závodov v už zavedenej kvalite, ale tiež ich ďalej vylepšovať a rozvíjať. Aktuálne napríklad závod BIKE VALACHY rozšírime z jedného dňa na dva, budeme z akcií vysielať live stream a môžeme zachovať symbolické štartovné závodov detí,“ uzavrel Bohuslav Komín.

Viac informácií získate na www.valachytour.cz 

Čo všetko môžete zažiť, keď vyrazíte na Nočnú stopu:

  • Oddýchnite si po závode v termálnych bazénoch a saunovom svete v neďalekom Wellness Horal, ktorý je otvorený až do 21:30 hod.,
  • Na dobré jedlo sa zastavte v Bistre Razula: skvelá tradičná kyselica, čučoriedkové knedle, burger, grilované rebrá, frgále a ďalšie dobroty,
  • Súčasťou Rezortu Valachy je tiež Ski areál Razula, ktorého zjazdovky sú v prevádzke denne od 08:30 do 17:30 hod., 
  • Využite akciu Lyžuj a plávaj, s ktorou získate ku skipasu aj vstup do termálnych bazénov Wellness Horal za jednu českú korunu. Vstup je možné využiť od 21. 3. do 30. 6., akcia sa vzťahuje na celodenný skipas a tiež skipasy na 3 a 4 hodiny,
  • Skialp lekcie s inštruktorom na zjazdovke Razula denne od 18:00 do 19:00. Nutné objednanie deň vopred (tel. +420 778 111 200).




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Rezort Valachy