FOTO: Na sídliskách a v mestských častiach v Žiline pribudlo športové vybavenie za 20-tisíc eur


FOTO: Na sídliskách a v mestských častiach v Žiline pribudlo športové vybavenie za 20-tisíc eur
Galéria: 10 fotiek

Fond na podporu mimoriadnej športovej činnosti, investičné zámery a údržbu športovej infraštruktúry v meste Žilina poskytol 20-tisíc eur Žilinskej komunitnej nadácii, ktoré šli na zabezpečenie siedmich basketbalových košov a dvoch pingpongových stolov.

Športové vybavenie pribudlo v mestských častiach Hliny, Vlčince, Hájik, Zádubnie a Bytčica už koncom minulého roka. Oficiálna športová politika mesta hovorí o štyroch pilieroch: športové dotácie pre športové kluby, granty určené na podporu športových podujatí, podporu vrcholového športu.

„Poslednú zložku tvorí fond na podporu športu z nevyčerpaných finančných prostriedkov z prvých troch pilierov za predchádzajúci kalendárny rok. Financie združené vo fonde sú určené na investičné zámery, podporu mimoriadnej športovej činnosti a údržbu športovej infraštruktúry,“ doplnil správca Žilinskej komunitnej nadácie Matej Franek. 

Na zabezpečenie 4. piliera podpory športu v Žiline sa stala Žilinská komunitná nadácia. Výška fondu v tomto roku by mala byť približne 75-tisíc eur.

Hlavným zámerom nadácie pri podpore športu zostane aj v najbližšej budúcnosti budovanie verejne prístupnej športovej infraštruktúry. Cieľom opäť bude doplnenie basketbalových košov, futbalových bránok, volejbalových sietí, či pingpongových stolov po celom území mesta,“ skonštatoval Matej Franek.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu