Mladý muž poškodil na sídlisku Vlčince viacero áut, polícia zatiaľ nevzniesla obvinenie


Foto: Mladý muž poškodil na sídlisku Vlčince viacero áut, polícia zatiaľ nevzniesla obvinenie

V nedeľu 19. decembra krátko po polnoci nahlásili obyvatelia sídliska Vlčince na linku mestskej polície prípad vandalizmu. Neznáma osoba poškodzovala osobné autá zaparkované na Trnavskej ulici. Operačné stredisko preto ihneď vyslalo na zákrok hliadku.

Mestskí policajti po príchode zadržali 25-ročného muža, ktorý poškodil viacero zaparkovaných vozidiel. Z dôvodu podozrenia zo spáchania trestného činu privolali svojich kolegov z Policajného zboru. Mladý muž tak skončil v rukách štátnej polície.

Žilinská polícia momentálne prípad objasňuje, presná výška spôsobenej škody zatiaľ nie je známa. Výtržník stihol rozbiť zadné sklo na automobile značky Honda, odtrhnúť spätné zrkadlo na vozidle značky Toyota či polámať stierače na ďalšom.


„V súvislosti s touto udalosťou prebieha objasňovanie skutku, počas ktorého bude upresnená aj výška spôsobenej škody na štyroch poškodených motorových vozidlách. Následne bude možné ustáliť právnu kvalifikáciu skutku. Do súčasnej doby nebolo vznesené obvinenie konkrétnej osobe,“ uviedol k prípadu žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

K podobnému prípadu došlo v júni tohto roka na ulici Radlinského v širšom centre Žiliny. Opitého páchateľa vtedy zadržal obyvateľ, ktorý si všimol jeho vyčíňanie. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu