Kamionista z Rumunska jazdil po diaľnici zo strany na stranu, pri kontrole nafúkal viac než 1,5 promile


Foto: Kamionista z Rumunska jazdil po diaľnici zo strany na stranu, pri kontrole nafúkal viac než 1,5 promile Foto: KR PZ Žilina

Policajná hliadka zastavila na diaľnici D1 pri Bytči nákladné vozidlo, ktorého vodič bol opitý. Pozornosť na seba upútal nekoordinovanou jazdou zo strany na stranu. Nezodpovedného šoféra odstavili na odpočívadle Predmier, odkiaľ mu nedovolili ďalej pokračovať v jazde.

Príslušníci z diaľničného oddelenia Policajného zboru Kunovec vykonali u 47-ročného muža z Rumunska dychovú skúšku s pozitívnym výsledkom 0,76 mg/l čo je v prepočte 1,58 promile. Vyšetrovateľ ho obvinil z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

„Obvinený muž v noci zo štvrtka 25. novembra na piatok 26. novembra viedol po diaľnici od Považskej Bystrice na Žilinu nákladné motorové vozidlo Mercedes Benz s návesom. Svojou jazdou zo strany na stranu upútal pozornosť policajnej hliadky,“ potvrdil žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Policajti obvinenému obmedzili osobnú slobodu a na mieste mu zadržali vodičský preukaz. Vyšetrovateľ v tomto prípade skončil skrátené vyšetrovanie a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina