Pošta sa po rokoch opäť vrátila na Poštovú, pred novou pobočkou už čaká zástup ľudí


Foto: Pošta sa po rokoch opäť vrátila na Poštovú, pred novou pobočkou už čaká zástup ľudí

Pobočka pošty na najväčšom žilinskom sídlisku Vlčince sa vrátila na svoju pôvodnú adresu. Obyvatelia ju môžu od dnešného dňa opäť navštevovať tam, kde boli roky zvyknutí – na Poštovej ulici. Prístup k službám uľahčí rozšírené parkovanie aj priestrannejšia prevádzka.

K zmene dochádza po približne štyroch rokoch, odkedy bola Pošta Žilina 8 presťahovaná do budovy Klientskeho centra Europalace na ulici Vysokoškolákov. Na zmenu si mnohí ľudia zvykali len ťažko, od jej otvorenia sa internetom šírila vlna kritiky a sťažností. Problémom bola najmä nedostačujúca kapacita prevádzky a nevyhovujúca dostupnosť autom.


Pošta Žilina 8 bola presunutá do prenajatých priestorov pri Klientskom centre dočasne z dôvodu odpredaja budovy na Poštovej ulici a jej následnej rekonštrukcie. Slovenská pošta už vtedy potvrdila, že v prípade ekonomicky rentabilnej ponuky priestorov zváži jej premiestnenie.

Oddnes už je pobočka opäť na svojej pôvodnej adrese. V budove biznis centra Poštová 1 ponúka klientom výhodnejšie parkovanie aj priestorové a kapacitné pomery prevádzky. Pre využitie služieb je dostupných celkom päť priehradiek a parkovisko priamo pri vstupe.

Pri biznis centre prebehla aj úprava parkovania z pozdĺžneho na kolmé, vďaka čomu sa zvýšila kapacita na 41 parkovacích miest. Pre zabezpečenie dostatku voľných plôch však bude zavedená regulácia formou sms správy. Každý návštevník a zákazník získa 30 minút na parkovanie zadarmo, každá ďalšia hodina bude spoplatnená sumou 1 €, najviac však 4 € za deň.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu