V obci Makov horela hospodárska budova aj rodinný dom, dobrovoľní hasiči dorazili na miesto za 13 minút


Foto: V obci Makov horela hospodárska budova aj rodinný dom, dobrovoľní hasiči dorazili na miesto za 13 minút Foto: Facebook / I Love Makov

V utorok 16. novembra po polnoci mali hasiči na Kysuciach plné ruky práce. V čase približne okolo 02:00 hod. došlo v obci Makov - časť Trojačka-Riečky k požiaru hospodárskej budovy, pričom oheň sa rozšíril aj na rodinný dom. Krajské operačné stredisko HaZZ vyslalo na zásah profesionálnych hasičov z mesta Turzovka a dobrovoľných hasičov z obce Makov.

Pomerne rozsiahly požiar sa podarilo včas lokalizovať a uhasiť, vďaka čomu sa zabránilo veľkým škodám na majetku. Zásah sa zaobišiel bez zranení, z domu včas evakuovali dve osoby. Pravdepodobnou príčinou vzniku požiaru bol skrat na elektrickom vedení v hospodárskej budove.

„Aj v tomto prípade, ako aj mnohokrát predtým, musíme oceniť doslova profesionálny prístup našich hasičov z DHZ Makov, ktorí v čase 02:03 hod obdržali informáciu o vzniku požiaru od operačného dôstojníka z KR HaZZ a o 13 minút už boli na mieste zásahu,“ uviedol starosta Makova Martin Pavlík.


Naplnenie prvoradého poslania dobrovoľných hasičských zborov spočíva v prevencii, ochrane životov a majetku spoluobčanov a občanov okolitých obcí pred požiarmi, povodňami a inými prírodnými katastrofami. Dobrovoľní hasiči z Makova pod vedením veliteľa Lukáša Jandu napĺňajú toto poslanie priam ukážkovo a to bez nároku na odmenu a vo svojom voľnom čase.

Na zásahu sa podieľali aj dobrovoľní hasiči z Turzovky a príslušníci Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Žiline, ktorým patrí rovnako veľké poďakovanie.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu