VIDEO: Z bytového domu na Veľkej Okružnej sa šíril hustý dym, v byte našli nehybné telo ženy


Prihláste sa na odber Žilinak.sk na  

Dnes 19. novembra 2021 došlo v popoludňajších hodinách k požiaru v bytovom dome na ulice Veľká Okružná v Žiline. Plamene zachvátili interiér jedného z bytov na najvyššom poschodí. V bytovke má byty aj žilinská samospráva, tentokrát však nehorelo v mestskom byte.

Žilinskí hasiči po príchode na miesto začali s hasiacimi prácami. Operačné strediská vyslali na zásah celkom sedem kusov hasičskej techniky, viaceré hliadky polície a posádky záchrannej zdravotnej služby. Na ulicu bol pristavený aj hasičský evakuačný autobus.


V bytovom dome vlastní mesto Žilina celkom sedem bytov

Po príchode do bytu bolo objavené v interiéri telo ženy, tá už žiaľ nejavila známky života. Polícia bude po ukončení hasiacich prác vykonávať potrebné procesné úkony. Ulica je aktuálne uzatvorená z oboch strán, premávku riadia príslušníci Policajného zboru a Mestskej polície.

„Správa o požiari bytového domu ma zasiahla uprostred iných pracovných povinností. Ihneď som ich prerušil a smeroval na miesto. Bol som sa osobne ubezpečiť, že všetci naši nájomníci sú v poriadku a ponúknuť pomoc. Pri požiari mala podľa mojich informácii prísť o život staršia pani. Mrzí ma ľudská strata a pozostalým vyjadrujem v mene svojom aj v mene mesta Žilina úprimnú sústrasť,“ podotkol Peter Fiabáne, primátor mesta Žilina.    

Galéria: 6 fotiek


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu