Milan Dubec investuje do regionálneho portálu Žilinak.sk


Foto: Milan Dubec investuje do regionálneho portálu Žilinak.sk

Najsilnejšie lokálne online médium v Žilinskom kraji, webový portál Žilinak, zmenilo majiteľa a stalo sa súčasťou portfólia Online Media Holding. Prechádza tak väčšinovým podielom pod spoločnosť patriacu Milanovi Dubcovi, ktorý dlhodobo investuje do médií, realít či online spoločností a je známym slovenským internetovým podnikateľom. Milan Dubec tak po niekoľkých rokoch opäť rozširuje svoje aktivity vo svete online médií.

K transakcii došlo v piatok minulý týždeň, keď spoločnosť TnC IV, s.r.o. kontrolovaná Milanom Dubcom, odkúpila online webové portály od spoločnosti INAQ s.r.o., ktorej konateľmi sú Marek Fišera a Tomáš Ďurana, zakladatelia portálu Žilinak. Milan Dubec tak vlastní 65 percent tohto média, pričom zvyšných 35 zostáva v rukách Tomáša Ďuranu, ktorý bude naďalej pôsobiť ako súčasť tímu.

„Veľmi sa teším z toho, že môžem byť súčasťou pokračovania úspešného príbehu najsilnejšieho a najobľúbenejšieho lokálneho média v Žilinskom kraji. Toto spojenie prinesie čitateľom ešte viac zaujímavého obsahu a najaktuálnejších informácii zo Žiliny a okolia, napríklad z oblasti mládežníckeho športu. Našim cieľom bude investovať ešte viac do obsahu a posilniť redakciu, tak aby sa venovala náročnejším témam z lokálneho prostredia. Zároveň plánujeme s týmto lokálnym konceptom expandovať aj do ďalších krajských miest,“ hovorí Milan Dubec, majiteľ Online Media Holding.

Zmena majiteľa znamená pre web nový potenciál rozvoja. Milan Dubec zakladal portály Azet, Aktuality, Nehnuteľnosti.sk či Bistro.sk a ďalšie. Bol výkonným riaditeľom spoločnosti Ringier Axel Springer Slovakia. V spoločnosti Ringier Slovakia má naďalej minoritný podiel, rovnako je spolumajiteľom IT spoločnosti GoodRequest. Ako investor do médií je dlhodobo známy podporou nezávislej žurnalistiky a oddeľovania záujmov majiteľa od redakčného obsahu.

Internetové médium Žilinak je na prvej priečke návštevnosti a sledovanosti v Žilinskom kraji. Web zilinak.sk zaznamenáva 30 tisíc návštev za deň a za mesiac ho navštívi aspoň raz až 250 000 ľudí. Na facebookovej stránke má viac než 70-tisíc fanúšikov.

„Spravodajský web Žilinak.sk sme založili pred desiatimi rokmi s jasným cieľom – objektívne informovať Žilinčanov o aktuálnom dianí v meste a blízkom okolí.  Postupom času sa z malého projektu stal jeden z najčítanejších webov nielen v Žiline, ale aj v celom Žilinskom kraji. Veľmi ma teší, že to bol práve Milan Dubec, ktorý sa rozhodol do neho vstúpiť, posilniť jeho pozíciu a tiež prispieť k jeho ďalšiemu rastu,“ hovorí Tomáš Ďurana, jeden zo zakladateľov portálu.


„Žilinak.sk je dlhé roky najčítanejším spravodajským médiom v Žilinskom kraji a spojenie s Milanom Dubcom, ďalším Žilinčanom, pomôže nielen stabilizovať túto pozíciu, ale aj rozvinúť obsahovú stránku a zvýšiť pridanú hodnotu pre čitateľov. Lokálne médiá majú vo vyspelejších krajinách svoju opodstatnenú rolu a verím, že vďaka jeho osobnej integrite a skúsenostiam s digitálnymi projektmi, si Žilinak.sk zachová svoju nezávislosť a zároveň bude môcť celá sieť expandovať do všetkých krajských miest na Slovensku. Držím novému prevádzkovateľovi v tomto úsilí palce. Som presvedčený, že sa to podarí,“ dodáva Marek Fišera, odchádzajúci spolumajiteľ webového portálu. 

O Milanovi Dubcovi

Stál pri rozbehu viacerých úspešných firiem, napríklad spoločnosti Azet.sk, pod ktorú patria webové stránky ako pokec.sk a aktuality.sk a ktorá sa vypracovala na najväčší internetový portál na Slovensku. Zakladal aj úspešné internetové služby ako napríklad bistro.sk či nehnutelnosti.sk.

Po predaji podielu v Azete zahraničnému investorovi Ringier Axel Springer AG bol generálnym riaditeľom multimediálneho vydavateľstva Ringier Axel Springer na Slovensku, pod ktoré patril napríklad najčítanejší denník Nový Čas alebo týždenník Život. V spoločnosti Ringier Slovakia má naďalej minoritný podiel, rovnako je spolumajiteľom IT spoločnosti GoodRequest.

V súčasnosti je spolumajiteľom a CEO developerskej spoločnosti Reinoo, ktorá ma viacero projektov v Žiline alebo v Púchove. Zameriava sa na rezidenčné a kancelárske projekty s dôrazom na kvalitu architektúry, technické riešenia či zeleň a verejné priestory.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu