Vylúpil dom aj herňu, ukradol auto - chytili ho až v Bratislave


Foto: Vylúpil dom aj herňu, ukradol auto - chytili ho až v Bratislave

Polícia pátrala po obvinenom Vladimírovi Čonkovi z okresu Liptovský Mikuláš, ktorý je obvinený z dvoch lúpežných prepadnutí. Hľadaný bol zadržaný dňa 10. júna v popoludňajších hodinách hliadkou polície v Bratislave. Následne zadržaného muža prevzal vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Dolnom Kubíne, ktorý vedie voči menovanému trestné stíhanie pre zločin lúpeže. Vyšetrovateľ zároveň podal podnet na návrh na vzatie obvineného do väzby. V prípade preukázania viny hrozí obvinenému Vladimírovi trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.

Spolu s dvomi ženami najprv vykradol herňu

Vyšetrovateľ Policajného zboru obvinil 15 ročnú mladistvú, 21 ročnú Vieru (z Ružomberka) a 22 ročného Vladimíra (z okresu Liptovský Mikuláš) zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva. Obvinená mladistvá, po predchádzajúcej spoločnej dohode so spoluobvinenými, 19. mája v čase okolo pol šiestej hodine ráno vošla do objektu herne v Dolnom Kubíne za účelom zistenia, kto sa v nej nachádza. Potom vyšla z herne a ostatným obvineným oznámila, že v herni je len jedna zamestnankyňa. Tí sa zamaskovali a vošlo do herne.

Nožom ohrozovali obsluhu herne a žiadali od nej peniaze pod hrozbou zabitia. Tá im z obavy o svoj život a zdravie vydala finančnú hotovosť  vo výške 480.-€. Obvinení jej zobrali aj mobilný telefón a z miesta ušli na parkovisko. Tam ich čakala mladistvá obvinená a spoločne odišli na neznáme miesto. Uvedeným konaním k zraneniu osôb nedošlo. Vznikla predbežná škoda vo výške 505.-€. Obvinené ženy sú stíhané na slobode.

Vošiel do domu, spútal manželov a ukradol hotovosť, cennosti aj auto

Vyšetrovateľ v Liptovskom Mikuláši obvinil zo zločinu lúpeže, obmedzovania osobnej slobody a porušovania domovej slobody 22 ročného Vladimíra Č. z okresu Liptovský Mikuláš. Obvinený muž v noci z utorka na stredu vyliezol na strechu rodinného domu v obci Liptovská Porúbka. Následne cez pootvorené strešné okno vošiel do spálne, kde spali majitelia domu. Na buchot sa zobudila žena, ktorá zasvietila nočnú lampu a zbadala neznámeho muža.  Neznámy muž im povedal, aby boli ticho, že sa im nič nestane a žiadal od nich peniaze.  Neznámy muž vzápätí manželom zviazal ruky. Obvinený muž z domu odcudzil hotovosť 80,-€, dva mobilné telefóny, fotoaparát a náramkové hodinky. Od spútaných manželov žiadal pod hrozbou násilia kľúče od vozidla.  Títo mu kľúče z obavy odovzdali. Obvinený následne nastúpil do vozidla a ušiel na doposiaľ neznáme miesto.

Pátranie po obvinenom bolo o to náročnejšie, že mohol byť ozbrojený. Polícia zaslala aj jeho podobizeň. Obvinenému mužovi, hrozí v prípade preukázania viny v druhom prípade trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ