29-ročný Lukáš šoféroval auto s 2,73 promile, prokurátor už dostal spis s návrhom na obžalobu


Foto: 29-ročný Lukáš šoféroval auto s 2,73 promile, prokurátor už dostal spis s návrhom na obžalobu

Policajná hliadka v Žilinskom kraji opäť natrafila na vodiča, ktorý jazdil autom napriek tomu, že bol poriadne opitý. 29-ročný Lukáš teraz čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Muža na osobnom vozidle značky Renault zastavili príslušníci polície v stredu 13. októbra krátko pred 22:00 hodinou na miestnej komunikácii v Turčianskych Tepliciach. Súbežne s kontrolou dokladov sa dobrovoľne podrobil dychovej skúške na prítomnosť alkoholu.

„Počas kontroly sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,31 mg/l (2,73 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a eskortovali ho na policajný útvar,“ spresnil žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.


Poverený príslušník Policajného zboru už v tejto veci skončil skrátené vyšetrovanie a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného.

Na území Žilinského kraja zaznamenali v utorok 5. októbra 2021 rekordný počet opitých vodičov. Policajné hliadky odhalili celkom deväť nezodpovedných motoristov, najhorší výsledok bol 3,35 promile.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina