Prepadliny na Košickej ulici plánujú opraviť, pre vysokú intenzitu dopravy musí asistovať polícia


Foto: Prepadliny na Košickej ulici plánujú opraviť, pre vysokú intenzitu dopravy musí asistovať polícia

Košická ulica je z hľadiska automobilovej dopravy najviac frekventovanou v rámci Žiliny. Denne ňou prechádza niekoľko tisíc osobných aj nákladných vozidiel, ktoré sa presúvajú medzi Bratislavou a Košicami. Cestu prvej triedy spravuje Slovenská správa ciest (SSC), ktorá nedávno dokončila rekonštrukcie nadväzujúcich ulíc Nemocničná a Ľavobrežná.

Hustá premávka a časté prejazdy nákladiakov sa za posledné roky negatívne podpísali na technickom stave niektorých častí ulice. Najhoršie je na tom asfaltový kryt vozovky v pravom jazdnom pruhu v smere na Bratislavu, prepadliny sa však objavujú už aj v smere na Košice.

V lete tohto roka zrealizovali pracovníci Slovenskej správy ciest prvú veľkú opravu pred svetelnou križovatkou v Celulózke. Väčší úsek pred semaforom bol dlhodobo prepadnutý a opakované drobné opravy po zimnom období sa vždy ukázali ako neefektívne. Cestári preto vykonali v priebehu jedného pracovného týždňa riadnu rekonštrukciu. Počas realizácie opráv vznikali kolóny siahajúce takmer po Vrútky.


Posledná rekonštrukcia ukázala, že aj obmedzenie jedného z dvoch jazdných pruhov v rovnakom smere môže spôsobiť pomerne rozsiahle dopravné komplikácie. Pre opravu ďalších poškodení vozovky, ktoré sa nachádzajú pri žilinskej teplárni a predajni Merkury Market, bude musieť správca cesty požiadať o súčinnosť políciu.

Tri väčšie a zhoršujúce sa prepadliny evidujú motoristi pred hlavnou svetelnou križovatkou v pravom pruhu pri žilinskej teplárni. Jedna veľká a dve menšie jamy sa vytvorili aj priamo v strede svetelnej križovatky Košická. Poškodený je tiež úsek pri výjazde z predajne Merkury Market, kde autá narážajú na hlbokú prepadlinu.

Slovenská správa ciest tieto problémy eviduje a chystá sa na ich opravu. Tá však nebude jednoduchá, kvôli vysokej intenzite dopravy sa pred jej začatím musí na obmedzenia pripraviť spoločne s políciou.

„Predmetné opravy poklesov a výtlkov sú v pláne. Najprv budeme predmetné opravy konzultovať s dopravnou políciou keďže predmetný úsek je dopravou vysoko frekventovaný a následne sa doriešia veci v súvislosti s obaľovanou zmesou. Potom môžeme realizovať opravy. O presnom termíne oprav sa bude informovať cez dopravnú Políciu,“ spresnil Martin Guzi, hovorca SSC.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu