Zjazd z okružnej križovatky Rondel smerom na Prievidzu bol zaradený do plánu opráv na rok 2022


Foto: Zjazd z okružnej križovatky Rondel smerom na Prievidzu bol zaradený do plánu opráv na rok 2022

Slovenská správa ciest (SSC) informovala o pripravovanej rekonštrukcii vozovky, ktorá poteší väčšinu motoristov v Žiline. Ide o nevyhovujúci stav asfaltového povrchu časti cestnej komunikácie na najväčšej žilinskej okružnej križovatke Rondel. Ten by mal byť opravený už budúci rok.

Výjazdová rampa smerom na Prievidzu / Rajec a ulicu Nemocničnú je dlhodobo poškodená. Viaceré prepadliny, hrbole a zničené kanalizačné poklopy znemožňujú motoristom plynulý prejazd. Nielen autá ale aj motocykle pri prechádzaní úsekom doslova nadskakujú. Mnohí šoféri tam preto jazdia maximálne dvadsiatkou.

Podľa posledného vyjadrenia správcu cesty by sa mohla motoristická verejnosť previezť po opravenom výjazde už v budúcom roku: „Posielam najnovšiu informáciu, predmetný úsek cesty zaradzujeme do plánu obnov veľkoplošných opráv ciest I. triedy na rok 2022,“ informoval Martin Guzi z komunikačného odboru SSC.

Slovenská správa ciest sa naposledy o predmetnom úseku vyjadrila, že ho neopraví. Dôvodom mali byť iné veľké investície, ktoré smerovali do výrazne viac poškodených cestných komunikácií v meste Žilina.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu