Pri Dedovke spadol počas zjazdu cyklista, pomohli mu horskí záchranári


Foto: Pri Dedovke spadol počas zjazdu cyklista, pomohli mu horskí záchranári Foto: hzs.sk

Dnes v popoludňajších hodinách pomáhali horskí záchranári cyklistovi, ktorý utrpel poranenia pri páde počas zjazdu na cyklostrase nad Dedovkou:

„Dňa 06.09.2021 popoludní boli záchranári HZS požiadaní o pomoc 30 – ročným slovenským cyklistom, ktorý počas zjazdu na cyklotrase nad Dedovkou spadol a spôsobil si úraz hlavy, poranenia v tvárovej oblasti a odreniny po celom tele. Po poskytnutí neodkladnej zdravotnej starostlivosti pokračoval už na vlastnú žiadosť do nemocnice v sprievode priateľky,“ informujú horskí záchranári.

S nárastom popularity cykloturistiky rastie aj riziko pádov a incidentov, včera pomáhali horskí záchranári v Západných Tatrách, kde sa poranil 16-ročný chlapec pri páde z bicykla na ceste zo Žiarskej chaty. Pád mu spôsobil poranenie ramena a mnohopočetné odreniny po celom tele:


Záchranári mu poskytli neodkladnú zdravotnú starostlivosť zafixovali ho pomocou vákuového matraca a následne terénnym vozidlom transportovali na parkovisko, kde ho odovzdali privolanej posádke RZP, s ktorou pokračoval do nemocnice na ďalšie vyšetrenia.“

Aj počas letnej a jesennej turistiky vám môže pomôcť aplikácia Horská záchranná služba, vďaka ktorej okrem iného privoláte pomoc na jedno kliknutie. Stiahnuť si ju môžete pre platformy Android a iOS. Vývoj mobilných aplikácií priniesol už druhú, aktualizovanú verziu. Minimalizovať riziko pádov pomôže aj nepreceňovanie vlastných síl a vhodné cyklistické vybavenie do hôr.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Horská záchranná služba