Zvlnenú cestu v strede križovatky Kamennej a Bánovskej neopravia, mesto Žilina nezistilo poškodenie


Foto: Zvlnenú cestu v strede križovatky Kamennej a Bánovskej neopravia, mesto Žilina nezistilo poškodenie

V júli minulého roka prebiehala na Kamennej ulici v Žiline rekonštrukcia poškodenej cesty. Frekventovaný úsek medzi sídliskom Hliny a priemyselnou zónou slúžiaci osobnej aj nákladnej doprave vyfrézovali v celej šírke a následne vykonali pokládku nového asfaltového krytu.

Mnohí motoristi sa vtedy veľmi potešili, pretože ulicou prechádzajú aj viackrát za deň. Opakovaná jazda osobným autom s nákladom či prívesným vozíkom po jamách a nerovnom železničnom priecestí v minulosti hnevala nejedného majiteľa automobilu.

Obnova asfaltového krytu vozovky sa vtedy týkala časti ulice dlhej približne 250 metrov. Pribudlo aj nové vodorovné dopravné značenie, vďaka ktorému vznikli v oboch smeroch ďalšie jazdné pruhy, slúžiace na bezpečné odbočenie. Krátko po skončení prác upozornili obyvatelia mesta na vynechaný úsek s výraznými poškodeniami.


„Predmetné úpravy vozovky s vybudovaním odbočovacieho pruhu, ktoré sa vykonávali na Kamennej ulici pri Kinekuse smerom k čerpacej stanici pohonných hmôt boli realizované súkromným investorom v rámci stavby ČS PHM,“ spresnila žilinská samospráva.

Priamo v strede križovatky ulíc Kamenná a Bánovská cesta sa nachádza niekoľko prepadlín, vypuklín a vyjazdených koľají, ktoré vozidlám znemožňujú plynulú jazdu. Na problematické miesto poukazujú Žilinčania aj prostredníctvom stránky Odkazprestarostu.sk už viac ako rok, samospráva zatiaľ k oprave nepristúpila.

Vzhľadom na vysokú intenzitu automobilovej dopravy v tejto oblasti sa nerovnosti na komunikácii postupne čoraz viac zhoršujú. Mesto Žilina ako správca tejto cesty však problém nevidí, obhliadka nepreukázala žiadne závažné poškodenia.

„Čo sa týka uvedeného úseku, v 38 KT (kalendárnom týždni -pozn.red.) sa uskutočnila preventívne obhliadka predmetnej lokality za účelom zistenia prípadného poškodenia na komunikácii spolu so zástupcom spoločnosti Žilinské komunikácie, ktorá vykonáva údržbu miestnych komunikácií v meste Žilina. Poškodenie na komunikácii sa nezistilo,“ uviedol Mestský úrad v Žiline.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu