ANKETA: Žilinská nemocnica môže po pätnástich rokoch zrevitalizovať vstup pre peších a vymeniť staré stánky


Foto: ANKETA: Žilinská nemocnica môže po pätnástich rokoch zrevitalizovať vstup pre peších a vymeniť staré stánky

Žilinská nemocnica pripravuje zmeny na pešom vstupe do svojho areálu. Nevkusné predajné stánky by mohli nahradiť nové moderné predajné priestory s jednotným vzhľadom. V júli totiž skončila platnosť nevýhodnej 15-ročnej zmluvy so súkromným subjektom na prenájom pozemkov.

Vedeniu nemocnice sa tak konečne rozviazali ruky a môže priestor upraviť. Do procesu rozhodovania o novom vzhľade vstupu do Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline sa môže zapojiť aj verejnosť a to vyplnením ankety.

Prakticky nevypovedateľnú zmluvu uzatvorilo ešte v roku 2006 bývalé vedenie. Od tej doby nebolo rozširujúce sa trhovisko v rukách nemocnice, ale súkromného subjektu, ktorý stánky ďalej prenajímal menším predajcom.

„Vstup do nemocnice bol dlhé roky „kostlivcom v skrini“, ktorého sme zdedili po vtedajšom vedení, a napriek tomu, že nájomná zmluva bola pre nemocnicu absolútne finančne nevýhodná, neprimerane dlhá, bola, žiaľ, prakticky nevypovedateľná. Podali sme tiež žalobu, aby sme toto obdobie skrátili, no súd doteraz nevytýčil konanie,“ uviedol generálny riaditeľ nemocnice Igor Stalmašek.

Z hlavného vstupného priestoru by mohol vzniknúť nielen užitočný, ale zároveň esteticky príjemný areál. Súčasné vedenie pritom nechce ublížiť malým podnikateľom, samotné služby, ktoré tam boli doteraz poskytované a mali svoju opodstatnenosť, by mali zostať zachované. 


Predaj chceme preto zachovať, no tak, aby boli zmluvné vzťahy transparentné, v súlade s aktuálnymi právnymi predpismi, efektívne a hospodárne,“ priblížil ekonomický riaditeľ FNsP Žilina Peter Braška.

Na internetovej stránke nemocnice bola vytvorená krátka anketa, do ktorej sa môžu zapojiť pacienti, zamestnanci či návštevníci nemocnice a pridať sa do rozhodovania, čo by malo byť súčasťou zrevitalizovanej predajnej pasáže. Finálna podoba bude výsledkom tvorivého vkladu profesionálov.

V areáli žilinskej nemocnice je naďalej k dispozícii novinový stánok aj predajňa s pečivom pred detskou poliklinikou a tri prevádzky na občerstvenie - na prízemí hlavnej budovy polikliniky, pod pavilónom gynekológie a pôrodníctva a oproti pavilónu chirurgie.

Anketa Revitalizácia vstupnej pasáže FNsP Žilina trvá do 22 augusta 2021 a je zverejnená na stránke fnspza.sk/sk/aktualne/anketa-rozhodnite-o-zmene-vstupnej-pasaze-do-nemocnice-predajne-stanky.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu