V Žilinskom kraji aktuálne očkujú všetkými piatimi vakcínami, jednodávková Janssen je na výjazdovej linke


Foto: V Žilinskom kraji aktuálne očkujú všetkými piatimi vakcínami, jednodávková Janssen je na výjazdovej linke Foto: ilustračné - ŽSK

Na území Žilinského samosprávneho kraja sa v týchto dňoch očkuje všetkými piatimi dostupnými vakcínami na Slovensku, zoznam jednotlivých očkovacích centier aj s príslušnými vakcínami zverejňuje Žilinská župa na svojej stránke. V tomto pracovnom týždni sa vakcínou AstraZeneca očkuje v Žiline, Martine, Námestove a Trstenej.

Vakcínu Moderna môžu získať záujemcovia v Námestove, Žiline a Ľubochni. Vakcínu Pfizer podávajú v Žiline, Ružomberku, Trstenej, Čadci, Dolnom Kubíne, Martine a Liptovskom Mikuláši. Pre záujemcov o Sputnik sú dostupné očkovacie miesta v Žiline. 

Jednodávková vakcína Janssen, ktorú sa začalo očkovať len prednedávnom, sa využíva počas týždňa pri očkovaní pomocou výjazdovej linky VakciZuzka. Rovnako sa Janssenom očkuje aj vo firmách.

Aj pre neregistrovaných a počas víkendu

Jednodávková vakcína môže byť pre záujemcov atraktívnejšia v tom, že je nutné absolvovať len jeden očkovací cyklus, takže dosiahnutie plnej zaočkovanosti z pohľadu aktuálnych epidemiologických predpisov je kratšie ako pri dvojdávkových vakcínach.


Najbližšie bude pre Žilinčanov možnosť zaočkovať sa Jannsenom aj počas nadchádzajúcej nedele 25. júla, a to bez nutnosti registrácie:

„Od uplynulej soboty 17. júla sme otvorili možnosť očkovania pre neregistrovaných vo Veľkokapacitnom očkovacom centre v Žiline na Rosinskej 4 (športová hala), kde je k dispozícií jednodávková vakcína Janssen. Túto možnosť ponúkneme vo VKOC na Rosinskej v Žiline aj počas nadchádzajúcej nedele 25. júla, kedy sa opäť vakcínou Janssen okrem pozvaných môžu dať zaočkovať aj ľudia bez objednávania,“ potvrdila Renáta Jaloviarová z kancelárie predsedníčky Žilinského samosprávneho kraja.

Očkovanie bez registrácie sprístupnili od 20. júla až do odvolania v Kysuckej nemocnice v Čadci, kde očkujú vakcínou Pfizer. V sobotu 24. júla 2021 budú očkovať okrem objednaných aj neobjednaných v Hornooravskej nemocnici s poliklinikou Trstená.

Prehľad jednotlivých vakcín a očkovacích centier je dostupný na tomto odkaze. Zároveň v tomto týždni vakcinačná linka absolvovala výjazdy na severe, kedy na Orave zaočkovali 67 ľudí, v utorok na Kysuciach 74. Linka VakciZuzka ku koncu pracovného týždňa dorazí aj na Liptov, v sobotu bude v Čadci a v nedeľu opäť na Orave. Výjazdovú trasu zverejňuje Žilinský samosprávny kraj na sociálnej sieti.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu