Na hrade Strečno zasvietia obrazy počas špeciálnej večernej prehliadky


Foto: Na hrade Strečno zasvietia obrazy počas špeciálnej večernej prehliadky Foto: PMZA

Považské múzeum v Žiline organizuje v stredu 14. júla 2021 špeciálnu večernú prehliadku, počas ktorej stredoveký hrad Strečno ožije. „Rozhodli sme sa potešiť návštevníkov a pripraviť lektorovanú prehliadku vo večerných hodinách. Navyše sme si pripravili niečo špeciálne,“ pozýva správkyňa hradu Strečno Katarína Repáňová.

Návštevníkov čakajú špeciálne obrazky, ktoré sú viditeľné aj v tme. Počas prehliadky uvidia expozície, tajomné zákutia hradu a výnimočný nočný výhľad na okolie. Výstavou obrazov ich bude sprevádzať v podobe komentáru samotná autorka výstavy Farbohra skla Petronela Vlhová: „Obrazy sú vytvorené kombinovanou technikou – olej, akryl, sklo a fosfor. Ide o kolekciu obrazov, ktoré v tme svietia,“ doplnila.

Nočná a špeciálna prehliadka hradu Strečno začína o 21:30 hodine a počet účastníkov je obmedzený, prihlásiť sa je nutné na tel. č. 0917 404 564. Cena vstupného je 6 € od 6 rokov.

Hrad Strečno je v júli otvorený každý deň od 9.00 do 17.00 (dezinfekčná prestávka 12.00 – 13.00). Stredoveká dedina Paseka je otvorená každý deň od 8.45 do 17.45. Prehliadky prebiehajú individuálne a počet návštevníkov je obmedzený.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PMZA