Plaváreň v Žiline otvoria pre verejnosť až po zlepšení regionálnej charakteristiky COVID automatu


Foto:  Plaváreň v Žiline otvoria pre verejnosť až po zlepšení regionálnej charakteristiky COVID automatu

Zástupcovia mesta Žilina a Mestskej krytej plavárne (MKP) v Žiline včera predstavili na tlačovom brífingu novinky, ktoré čakajú na verejnosť po návrate do bazénu. Ten sa zatiaľ odkladá, keďže pre otvorenie plavárne pre širokú verejnosť je nutné zlepšenie regionálnej epidemiologickej charakteristiky Covid automatu ešte o jeden stupeň.

Dnes je okres Žilina v ružovom prvom stupni varovania, pre otvorenie plavárne v Žiline je potrebný postup do oranžového druhého stupňa ostražitosti. Najskôr by sa v prípade zlepšovania situácie mohla otvoriť žilinská plaváreň od pondelka 7. júna. Dôvodom je, že Žilina zostáva v ružovom okrese aj budúci týždeň. Pre zaradenia do oranžovej zóny je potrebné, aby klesla sedemdňová incidencia na rozmedzie 50 až 100 prípadov.

V prípade postupu do oranžového druhého stupňa ostražitosti je možné otvoriť umelé vodné plochy, teda bazény a plavárne, s maximom 30 percent kapacity. V súčasnom stupni zaradenia by plaváreň mohla otvoriť pre 10 osôb, prednosť majú organizované športové skupiny podľa športového automatu. Po otvorení sa návštevníkom predĺžia permanentky o dobu zatvorenie počas pandémie:


„Plaváreň pre verejnosť otvárame, pokiaľ sa okres Žilina dostane do oranžovej farby podľa COVID automatu. Všetky celoročné a bodové permanentky budú predĺžené o dobu zatvorenia plavárne z dôvodu pandémie,“ potvrdili predstavitelia MKP na sociálnej sieti.

Súčasťou nového systému plavárne bude turniketový systém s neskoršou možnosťou nákupu kreditov alebo rezervácie služieb cez internet. Na plavcov čakajú aj nové inteligentné skrinky a úpravami prešla aj sauna a miestnosť pre maséra.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: MKP Žilina