Žilina hľadá nových konateľov dopravného podniku a technických služieb, voľná je aj riadiaca pozícia v knižnici


Foto: Žilina hľadá nových konateľov dopravného podniku a technických služieb, voľná je aj riadiaca pozícia v knižnici Foto: ilustračné

Žilinská radnica plánuje obsadiť pracovné pozície konateľov v novozaložených Technických službách mesta Žilina a po odvolaní predošlého aj v Dopravnom podniku mesta Žiliny. Zároveň hľadá formou výberového konania riaditeľa novovzniknutej mestskej knižnice a člena predstavenstva spoločnosti Severoslovenské vodárne a kanalizácie, a. s. (SEVAK).

Pracovné pozície v technických službách, SEVAK-u a dopravnom podniku spája podmienka vysokoškolského vzdelania druhého stupňa a minimálne päťročná prax v riadiacej pozícii. Kandidáti majú mať manažérske digitálne zručnosti, ekonomické a technické znalosti a poznať podnikateľské prostredie. Jedna z podmienok je schopnosť viesť tím ľudí.

Kandidáti na pozície budú predkladať aj svoje návrhy na strategické smerovanie, a nielen to: „Spolu s potrebnými dokladmi je potrebné taktiež odovzdať návrh podnikateľského plánu, predpokladaných činností a strategického rozvoja spoločnosti v rozsahu cca 2 strán A4. Dôvodom na založenie technických služieb je dlhodobý zámer samosprávy na lepšiu správu verejného priestoru v meste, ktorú aktuálne zabezpečujú viacerí externí dodávatelia,“ informuje napríklad k pozícii v technických službách mesto.

Personálne zmeny sa týkajú i predstavenstva spoločnosti Severoslovenské vodárne a kanalizácie, a. s. Nový člen predstavenstva, ktorý bude zastupovať záujmy mesta musí spĺňať kvalifikačné predpoklady, a to tiež vysokoškolské vzdelanie II. stupňa, minimálne 5 rokov praxe v riadiacej pozícii v segmente sieťových odvetví a znalosť problematiky regulácie sieťových odvetví. Aj tu je podmienkou zaslanie písomnej vízie smerovania spoločnosti.


Mesto preberie od župy knižnice v častiach mesta okrem centrálnej budovy

Obsadená bude aj pracovná pozícia riaditeľa/-ky Mestskej knižnice Žilina, pričom knižnica bude zriadená od 1. júla 2021. Vznikne zo šiestich pobočiek nachádzajúcich sa na sídliskách Vlčince, Hájik, Solinky a v mestských častiach Bytčica, Strážov i Trnové, ktoré donedávna prevádzkovala Krajská knižnica v Žiline.

Nový riaditeľ/-ka knižnice bude zodpovedať za komplexné riadenie a celkový chod knižnice. Bude sa podieľať na tvorbe programovej štruktúry jednotlivých pobočiek, ako aj na tvorbe a implementácii projektov. Zároveň bude zodpovedať aj za zveľaďovanie a efektívne a hospodárne nakladanie so zvereným majetkom organizácie:

„Vyhlásením výberových konaní na obsadenie uvedených pracovných pozícií chceme získať kvalifikovaných pracovníkov, ktorí nám pomôžu zlepšovať kvalitu poskytovaných služieb pre občanov a zároveň budú viesť spoločnosti k dosahovaniu kvalitných výsledkov v nasledujúcom období,“ uviedol primátor Žiliny Peter Fiabáne. 

Všetky dôležité informácie k výberovým konaniam, ako aj kvalifikačné predpoklady na jednotlivé pracovné pozície sú dostupné na www.zilina.sk


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu