Neprekonaný VAM systém namontujú v Žiline už aj na motorku, navyše nevybíja batériu


Foto: Neprekonaný VAM systém namontujú v Žiline už aj na motorku, navyše nevybíja batériu
Galéria: 8 fotiek

S príchodom jari v uplynulých týždňoch postupne odštartovala aj sezóna motocyklov a mnohí majitelia dvojkolesových tátošov vyrazili na svoje prvé jazdy. Každý správny motorkár by mal pri výletoch a cestách mimo domova myslieť na to, ako zabezpečiť svoju motorku pred krádežou.

Aby ste sa nakoniec z výletu na motorke nemuseli vrátiť domov vlakom či autobusom, môžete si zvoliť jednoduché riešenie. VAM MOT je nový unikátny produkt od slovenskej firmy s dvadsaťročnou históriu. Známa značka sa dnes môže pochváliť viac než 30-tisíc namontovanými kusmi zabezpečení a žiadnym ukradnutým vozidlom.

Autor neprekonaného zabezpečenia áut Štefan Vámoš neustále pracuje na nových produktoch a vylepšeniach, ktoré zdokonaľujú doterajšie systémy. V súčasnosti prišiel na trh s ďalšou novinkou pre majiteľov motoriek.  

Problémom súčasných zabezpečovacích systémov motocyklov je vysoká spotreba energie z batérie. Pri dlhšom odstavení motocykla tak hrozí, že dôjde k jej úplnému vybitiu. Novopatentovaný systém z dielne slovenského lídra v zabezpečení spomínaný problém odstránil.

Galéria: 8 fotiek

„Motocykle požadujú rovnakú zabezpečovaciu techniku ako automobily. Všetky doteraz vyrábané systémy však fungujú tak, že vyčerpávajú batériu. Ja som sa preto snažil navrhnúť taký systém, že prúdový odber z batérie je nula miliampérov,“ spresňuje Štefan Vámoš.

Zabezpečenie je schválené a má vydané platné certifikáty. Montážou do motocykla sa nezasahuje do žiadnych elektronických častí, ktoré by narušili platnosť záruky nového motocykla.

Systém VAM MOT má riadiacu jednotku s niekoľkými snímačmi, monitorujúcimi napríklad pozíciu motorky alebo jej náklon. Zabezpečenie sa aktivuje buď vypnutím kľúčika alebo samostatným kľúčom, ktorý je doplnený dodatočne.

Galéria: 8 fotiek

Ihneď, ako systém načíta potrebné údaje zo snímačov, dôjde k jeho odpojeniu a tak nedochádza k žiadnej spotrebe energie z batérie. Pokiaľ sa k motocyklu priblíži neznáma osoba s úmyslom jeho presunu, systém znamená narušenie a aktivuje sa spolu s alarmom.

Vzhľadom na fakt, že motorky neposkytujú príliš veľa miest, kam je možné inštalovať dodatočné komponenty, je celý systém rozložený na menšie časti na rôznych miestach. Vďaka tomu je výrazne sťažená manipulácia prípadného zlodeja so zabezpečením. 

„Majitelia motoriek, ktorí by si chceli dať tento alarm namontovať a majú momentálne iné alarmy, ktorých odber je vysoký a vyčerpáva batériu, majú takúto možnosť. Najskôr je potrebné si dať starý alarm demontovať a následne je možné inštalovať VAM MOT. Prípadne vieme toto celé zrealizovať aj u nás, samozrejme cena práce sa navyšuje podľa počtu hodín,“ vysvetľuje Štefan Vámoš.

Zabezpečovací systém VAM je premyslený systém na elektromechanickom princípe, zabraňujúci krádeži hneď niekoľkými spôsobmi. Jeho montáž je vhodná nielen pre motocykle či elektrobicykle, ale aj všetky modely áut vyrobené po roku 2000.


Motorku si môžu nechať Žilinčania zabezpečiť vďaka pobočke v Rosine

Zabezpečovací systém VAM má vydaný platný homologizačný protokol, európsky certifikát aj vyjadrenie ministerstva hospodárstva SR, ide preto o certifikovaný a bezpečný produkt. Montuje sa do všetkých druhov osobných a nákladných vozidiel, stavebných a poľnohospodárskych strojov. 

Bližšie detaily zistíte v nezáväznej ponuke na www.autoalarm-vamos.sk alebo na telefónnych číslach 0908 080 444 a 0903 219 471

Ak chcete aj vy ochrániť svoju motorku a nedať zlodejom šancu, už do niekoľkých dní môžete mať v autorizovanom stredisku pre Žilinský kraj namontovaný systém VAM. Stredisko sa nachádza kúsok od Žiliny, priamo v obci Rosina, na adrese Pusté 916.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Inzercia/PR článok