MsHKM Žilina prejde pod 100% správu mesta


Foto: MsHKM Žilina prejde pod 100% správu mesta Foto: ilustračné

Na uplynulom mestskom zastupiteľstve, ktoré sa konalo 18.5.2015, rozhodli 20 poslanci Mestského zastupiteľstva v Žiline o odkúpení podielu v mládežníckej organizácii hokejového klubu. Primárnym cieľom bolo predísť negatívnemu dopadu prípadného konkurzu MsHK Žilina, a.s. na jej dcérsku spoločnosť. MsHKM spravuje v Žiline mládežnícky hokej, jej stopercentným vlastníkom sa stane mesto Žilina.

Mládež je priorita

Dôvod pre podanie návrhu upresnil jeho spoluiniciátor Martin Kapitulík zo strany SIEŤ „Chceme tým predísť akýmkoľvek nejasnostiam vo financovaní hokejovej mládeže zo strany mesta, sponzorov a rodičov. Rovnako máme záujem zachovať a výraznejšie podporovať hokejové talenty, ktoré nepochybne v Žiline sú. Mládežníci majú garanciu ľadovej plochy zadarmo. V záujme mesta má byť prioritne podpora mládežníckeho športu a až na druhej koľaji môže byť seniorský hokej. Po dnešnom rozhodnutí takmer celého zastupiteľstva naprieč politickým spektrom dávame jasný a jednoznačný signál, že nám na rozvoji športu záleži. Chcem poďakovať kolegom poslancom, že zahlasovali za náš návrh,“ dodal Kapitulík.

Nový stav by mal vyriešiť spory medzi rodičmi a manažmentom MsHK

Niektorí poslanci dodali, že mládežnícky šport a hokej je u nás všeobecne dlhodobo finančne podhodnotený. „Končí obdobie nezhôd medzi rodičmi a manažmentom MsHK. Takto bude financovanie úplne jasné a prehľadné. Nikto už nebude môcť naťahovať ruku na peniaze, ktoré patria mládeži. Vzniká priestor pre tvorbu lepšieho prostredia pre mladých hokejistov,“ doplnil Peter Durmis, ktorý je poslancom Mestského zastupiteľstva v Žiline rovnako za stranu SIEŤ.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu